Ρωσικές δυνάμεις εμπόδισαν σήμερα άμαχους πολίτες να εγκαταλείψουν την υπό πολιορκία πόλη της Μαριούπολης, αν και οι ουκρανικές αρχές είχαν προετοιμάσει 40 λεωφορεία για την απομάκρυνσή τους, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Ιρένα Βερετσούκ.

Μιλώντας σε τηλεοπτική ενημέρωση, η Ουκρανή αξιωματούχος δεν διευκρίνισε με ποιον τρόπο οι ρωσικές δυνάμεις εμπόδιζαν τους ανθρώπους να φύγουν.

Αλληλοκατηγορίες

Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται επανειλημμένα ότι δεν τηρούν τις προσωρινές συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός που επιτρέπουν σε αμάχους να εγκαταλείψουν με ασφάλεια την πολιορκημένη πόλη.

Με την σθεναρή αντίσταση των Ουκρανών έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη η πολεμική μηχανή της Ρωσίας. Το Κίεβο παραμένει πάντα στο στόχαστρο των Ρώσων.

Μάχες στο Κίεβο

Η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη, έδωσε την ανταπόκρισή της στο δελτίο των 15:00 από ένα σημείο έξω από το Κίεβο, στην περιοχή Τσάικα, με πυρά να πέφτουν σε κοντινή απόσταση. Επίσης, παρακείμενη αποθήκη είχε βομβαρδιστεί κι είχε πιάσει φωτιά.

«Εξω από το Κίεβο οι μάχες μαίνονται. Οι Ουκρανοί αντιστέκονται, έχουν απωθήσει τους Ρώσους οι οποίοι ωστόσο συνεχίζουν να βάλλουν εναντίον τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος.