Η Euroleague έδειξε την πόρτα της εξόδου στις ρωσικές ομάδες, με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνικς Καζάν και Ζενίτ να αποβάλλονται από τη φετινή διοργάνωση.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, τόνισε πως το συμβόλαιο της ΤΣΣΚΑ με την Ευρωλίγκα έχει νόμιμες ρήτρες.

Παράλληλα, μίλησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και εμφανίστηκε αντίθετος με την αποβολή των ρωσικών ομάδων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Μετά από την απόφαση για την αποβολή των ρωσικών ομάδων, βιώνουμε μια πραγματικά περίπλοκη κατάσταση… Σίγουρα ουδείς περίμενε τον πόλεμο. Σαν επακόλουθο, οι ρωσικές ομάδες δεν θα συνεχίσουν στην EuroLeague. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα άλλη λύση. Τουλάχιστον να δώσουν τη δυνατότητα στις ρωσικές ομάδες να παίξουν σε ουδέτερες έδρες, στο Βελιγράδι ή αλλού. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αποφασίστηκε η αποβολή τους και για μένα, έναν άνθρωπο που βρίσκεται στα σπορ τα τελευταία 50 χρόνια, είναι κάτι άσχημο να «διαγράφεις» ομάδες και παίκτες».

Και πρόσθεσε: «Τα Media και ο κόσμος κάνουν εικασίες. Ότι, δηλαδή ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί να προκριθεί στα προημιτελικά, ότι έχει πιθανότητες… Δεν τα χρειαζόμαστε όλα αυτά! Αν αξίζαμε θέση στα playoffs, θα έπρεπε να την πάρουμε με τα αποτελέσματά μας. Δεν ήμασταν σε θέση να ψηφίσουμε για την αποβολή των Ρώσων. Τα 11 κλαμπ πήραν αυτή την απόφαση. Δεν έχω ιδέα πως θα είναι η EuroLeague την επόμενη χρονιά. Δυστυχώς, η κατάσταση δεν έχει ηρεμήσει…

Η προοπτική της EuroLeague και του EuroCup δεν έχει ξεκαθαρίσει… Δεν μπορώ να προβλέψω… Λυπάμαι που πήραν αυτή την απόφαση. Τώρα θα δούμε τι θα συμβεί. Εξάλλου, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μέτοχος στη λίγκα. Δεν ξέρω ποιες είναι οι συμβάσεις, αλλά υπάρχουν νόμιμες ρήτρες που μπορούν να ερμηνευτούν όταν πέσουν στα χέρια ενός δικηγόρου! Όχι μόνο για την επόμενη σεζόν. Δεν γνωρίζω πως θα συμπεριφερθούν οι σύλλογοι από τη Ρωσία, έχοντας κατά νου ότι υπάρχουν σημαντικοί Ρώσοι χορηγοί εντός EuroLeague».