Στις συζητήσεις που έχει κατά καιρούς με την μητέρα των τριών παιδιών που πέθαναν το ένα μετά το άλλο, αναφέρθηκε δημοσιογράφος από την Πάτρα, ο οποίος μίλησε στο MEGA.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Παρακολουθούμε κατά πόσο εξελίσσονται οι έρευνες και με ποιους ρυθμούς. Όλες οι πληροφορίες που προκύπτουν μας κρατούν σε αναμονή, πάντα υπάρχει κινητικότητα, ότι δόθηκαν κάποια εντάλματα σύλληψης ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε, από τις τοπικές αρχές, εάν τα εκτέλεσε η Εισαγγελία της Πάτρας», ανέφερε αρχικά.

Επιμένει η μητέρα

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, τόνισε πως μίλησε πολλές φορές με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία επιμένει ότι ο θάνατος των παιδιών ήταν παθολογικός.

«Δεν γνωρίζω εάν οι μαρτυρίες έχουν κατατεθεί εγγράφως στην Εισαγγελία ή εάν έχουν γίνει σε ανεπίσημο επίπεδο. Μέσα από τη συζήτηση με την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι έτοιμη να μιλήσει για τις συνθήκες θανάτου των παιδιών στις αρμόδιες αρχές. Είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις των θανάτων των 3 κοριτσιών. Αυτό το οποίο μου μετέφερε η μητέρα είναι ότι δεν βρίσκει πραγματικό στοιχείο που να πιστοποιεί ότι υπάρχει κάποιος εξωγενής παράγοντας για τον θάνατο του ενός ή των τριών παιδιών. Το δημοσίευμα ότι η Τζωρτζίνα κατάπιε αποτσίγαρα ήταν ψευδές και υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Οι γιατροί υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά

Ο ψυχολόγος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Στέφανος Αλεβίζος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την επικοινωνία των γιατρών με τον οργανισμό όσο καιρό νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα.

«Η επικοινωνία έγινε στο πλαίσιο μίας συνεργασίας, είχαμε μία μάνα που είχε χάσει 2 παιδιά και νοσηλευόταν το τρίτο, οπότε με κάποιο τρόπο συνεργαζόμαστε με τους γιατρούς για να μας φέρουν σε επαφή με τους γονείς, για το εάν χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη. Έτσι, στο πλαίσιο αυτό μας αναφέρουν την υποψία τους, και μία θολή εικόνα ότι «κάτι δεν πάει καλά», και εμείς με τη σειρά μας είπαμε ότι ο αρμόδιος για να το χειριστεί είναι ο Εισαγγελέας της περιοχής», σχολίασε ο κ. Αλεβίζος.

Από το τηλέφωνο δεν μπορείς να έχεις μία ακριβή εικόνα, πάντα με τον οποιονδήποτε προβληματισμό και συνυπολογίζοντας ότι έχουμε ήδη την απώλεια 2 παιδιών, έστω και με την παραμικρή υποψία, ενημερώνεται ο Εισαγγελέας. Δεν υπήρχαν ενδείξεις, ωστόσο υπήρχαν ανησυχίες για τις συνθήκες που ζούσαν τα παιδιά, για τους απανωτούς θανάτους. Το νοσοκομείο απευθύνεται σε εμάς, στο πλαίσιο της διασύνδεσης με την οικογένειας σε περίπτωση που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη. Αυτή η επικοινωνία έγινε τον Απρίλιο του 2021», πρόσθεσε.