«Έχει περάσει μία ολόκληρη μέρα από τη δημοσιοποίηση της απαράδεκτης συνέντευξης του αναπληρωτή ΥΠΕΞ κ. Βαρβιτσιώτη και από τον κ Μητσοτάκη δεν έχει υπάρξει καν σχόλιο, πολλώ δε μάλλον διάψευση», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «ανεκδιήγητες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη, ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία στοχεύουν στην ‘ανατροπή’ του ρώσου προέδρου», σημειώνοντας πως «είναι επικίνδυνες τόσο για τις διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνευση, όσο και για την ίδια τη θέση της χώρας μας, αφού την εμπλέκουν ακόμα περισσότερο στον πόλεμο».

«Η σιωπή της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη σημαίνει συμφωνία με τα λεγόμενα Βαρβιτσιώτη», επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «δεν ήταν άλλος ένας ατυχής αυτοσχεδιασμός υπουργού, αλλά πρόκειται για κυβερνητική γραμμή. Είτε από έλλειψη σοβαρότητας, είτε από προσπάθεια να εμφανιστούν ακόμα πιο ‘πιστοί και πρόθυμοι σύμμαχοι’, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η διεθνής θέση και τα συμφέροντα της χώρας «τίθενται σε κίνδυνο», σημειώνοντας ότι «προφανώς, αυτό αδυνατεί να το αντιληφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης».