2Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται το θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, αφού οι πληροφορίες θέλουν τις αρχές να έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα και να περιμένουν το πόρισμα των ιατροδικαστών, προκειμένου να λύσουν τον γρίφο της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μάλιστα, όσο προχωρούν οι έρευνες, έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία. Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε, μέσα από το MEGA, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναφορικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Όπως αναφέρει, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η υποτονική αντίδραση της μητέρας όταν παρουσίασε υποτροπή η κατάσταση του παιδιού, καθώς οι γιατροί κλήθηκαν να σπεύσουν για ανάνηψη μόνο όταν η νοσηλεύτρια με την οποία μίλησε η μητέρα έβαλε τις φωνές καταλαβαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Είχε τεθεί στο τραπέζι η εξέταση της μητέρας»

Όπως είπε, τα τελευταία 24ωρα ολοκληρώθηκε ένας κύκλος καταθέσεων από το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου κατέθεσαν 8 γιατροί και 4 νοσηλευτές, από τη Νευρολογική, τη Παιδιατρική, τη Καρδιολογική και τη ΜΕΘ Παίδων.

Οι γιατροί έδωσαν σαφείς απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα των αστυνομικών που είχαν προκύψει και από τις πληροφορίες που είχαν από το Ωνάσειο και τους ιατρικούς φακέλους της Τζωρτζίνας.

Η πρώτη απάντηση αναφέρει πως ο θάνατος του παιδιού δεν μπορεί να δικαιολογηθεί καθώς ήταν υπό συνεχή έλεγχο και δεν είχε εμφανίσει τίποτα.

Την ίδια ώρα, η μητέρα της Τζωρτζίνας φέρεται πως μετά το επεισόδιο, βγήκε καθυστερημένα από το δωμάτιο και μίλησε χαμηλόφωνα σε μία νοσηλεύτρια λέγοντάς της, τι είχε συμβεί. Η κινητοποίηση των γιατρών έγινε αφού η νοσηλεύτρια μπήκε στο δωμάτιο και έβαλε τις φωνές, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Παράλληλα, γιατροί των νοσοκομείων όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα έθεσαν στο «τραπέζι» το ενδεχόμενο η μητέρα να πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και πως ίσως θα πρέπει να εξεταστεί, συζήτηση την οποία άκουσε η ίδια η μητέρα και φέρεται πως αντέδρασε έντονα.

«Όταν μας φώναξε η μητέρα ήταν αργά»

Την ίδια στιγμή, πηγές από το νοσοκομείο, όπου εισήχθη η Τζωρτζίνα αποκαλύπτουν στο MEGA περιστατικά κατά τη διάρκεια της διαμονής της εκεί.

«Το μεσημέρι της Παρασκευής (9 Απριλίου), επειδή θα ήταν Σαββατοκύριακο την επόμενη και δεν θα μπορούσαμε να του προσφέρουμε τίποτα του παιδιού, καθώς δεν υπήρχαν άλλες εξετάσεις να γίνουν, του είπαμε να φύγει, καθότι όλες οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Δεν είχε κάτι το παιδί και σε περίοδο κόβιντ, να μένει χωρίς λόγο στο νοσοκομείο δεν είναι και ό,τι καλύτερο» αναφέρουν οι πηγές.

«Η μαμά δεν είπε όχι, αυτά δηλαδή που γράφονται ότι αντέδρασε και έκανε φασαρία, δεν ισχύουν. Όμως μέχρι να τελειώσουμε τα διαδικαστικά, μας είπε ότι το παιδί έκανε εμετό. Και τότε είπαμε, μήπως κόλλησε κάτι, νοσοκομείο είναι, ας μείνει μέσα να το παρακολουθήσουμε και βλέπουμε. Και επειδή έκανε εμετό και είχε βεβαρημένο ιστορικό η οικογένεια και το προσέχαμε πολύ το παιδί, κάναμε και έναν υπέρηχο κοιλίας, που σε κανονικές συνθήκες δεν κάνεις υπέρηχο κοιλιάς για έναν εμετό. Υπερβάλλαμε εαυτόν. Του κάναμε και άλλες εξετάσεις, δεν βρέθηκε τίποτα» συμπληρώνουν.

«Του βάλαμε και έναν ορό να μην ερεθιστεί στο στομαχάκι του, δεν ξαναέκανε τίποτα. Ούτε το Σάββατο (10 Απριλίου) έκανε εμετό, ούτε παρουσίασε κάτι άλλο. Και την Κυριακή (11 Απριλίου) έκανε αυτή την ανακοπή και καταφέραμε και το επαναφέραμε. 45 με 50 λεπτά έκανε ανάνηψη ο εμπειρότατος συνάδελφος. Από τη στιγμή που έπαθε ανακοπή μέχρι τι στιγμή που μας φώναξε, δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς πόσα λεπτά πέρασαν. Δεν υπάρχει χρονομέτρηση και δεν ξέρουμε ακριβώς την ώρα που συνέβη η ανακοπή. Όμως είναι γεγονός ότι ήταν γενικώς αργά. Είχε εγκατασταθεί ο θάνατος, να το πω έτσι. Και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος γιατί το παιδί λόγω της ανοξίας του μετά είχε εγκεφαλική παράλυση» καταλήγουν.

«Η μητέρα άργησε στην κηδεία της Τζωρτζίνας, γιατί ήταν για καφέ»

Μιλώντας στο MEGA φίλη της οικογένειας ανέφερε τα όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της οικογένειας πριν και μετά τους θανάτους των παιδιών.

Σοκ προκαλεί επίσης η μαρτυρία της, σύμφωνα με την οποία, η μητέρα καθυστέρησε να πει στην κηδεία της Τζωρτζίνας καθώς πριν είχε πάει να πιει καφέ.

Για τις σχέσεις του ζευγαριού η οικογενειακή φίλη αναφέρει ότι οι καβγάδες του ανδρόγυνου είχαν ξεκινήσει πριν ακόμη το θάνατο της Μαλένας το 2019.

Σχετικά με την μητέρα αναφέρει ότι πάντα απειλούσε να αυτοκτονήσει ενώ και αυτή και η μητέρα της πίστευαν στα μάγια.

«Όταν ρωτούσα τους γονείς για τις συνθήκες θανάτου των παιδιών μου έλεγαν ότι αυτοί οφείλονταν σε γονιδιακό πρόβλημα και απέφευγαν να απαντήσουν. Ήταν σαν να είχαν χάσει ένα πουκάμισο και όχι ένα παιδί» κατέληξε.

«Η μητέρα ήταν επιθετική»

Ακόμα, η φίλη του ζευγαριού αποκαλύπτει μιλώντας στο MEGA τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η μητέρα των τριών παιδιών.

«Γνώρισαν την σπιτονοικοκυρά 2015, είχε γεννηθεί η Τζωρτζίνα και η σπιτονοικοκυρά, θέλοντας να τους βοηθήσει στο ξεκίνημα της ζωής τους, τους πρότεινε να μείνουν σπίτι της, χωρίς ενοίκιο και συγχρόνως να έχει και εκείνη κάποιον να τη βοηθά και να τη φροντίζει, μιας και δεν είχε οικογένεια η γυναίκα» αναφέρει η φίλη του ζευγαριού.

Το 2019 όταν άρχισαν τα προβλήματα μεταξύ της Ρούλας και του Μάνου και ο Μάνος είχε φύγει στα καράβια και πλέον δεν την φρόντιζαν, η σπιτονοικοκυρά ζήτησε 200 ευρώ ενοίκιο. Τότε φέρεται πως η συμπεριφορά της Ρούλας προς τη σπιτονοικοκυρά δεν ήταν σωστή, με αποτέλεσμα η τελευταία να αναιρέσει τη «συμφωνία» τους.

Μάλιστα, η σπιτονοικοκυρά είχε δηλώσει πως φοβόταν πλέον καθώς η συμπεριφορά της μητέρας ήταν επιθετική.

Στην πρόταση του ενοικίου, το ζευγάρι της ζήτησε να κάνει λίγη υπομονή μήπως και το αγοράσουν το σπίτι, αν και δεν υπήρχαν χρήματα. Στον θάνατο Μαλένας τους είχε βοηθήσει με τον γνωστό έρανο. Τους λυπήθηκε η γυναίκα αυτή. Μετά όμως έμαθε ότι υπήρχαν τα ταξίδια στην Καστοριά, η ξαφνική επιθυμία του Μάνου να ασχοληθεί με το τραγούδι, πράγματα τα οποία δεν της άρεσαν.