Οι δυο Ρώσοι επαγγελματίες φαρσέρ κατάφεραν να παραπλανήσουν τον υπουργό Άμυνας της Βρετανίας, Μπέν Ουάλας ο οποίος νόμιζε ότι μιλάει με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας και άρχισε να του λέει ότι «τελειώνουν τα αντιαρματικά όπλα της Αγγλίας».

Οι δυο φαρσέρ που είναι γνωστοί στη Ρωσία είναι ο Βόβαν και ο Λέξους. Τηλεφώνησαν με βιντεοκλήση στο προσωπικό κινητό του Βρετανού υπουργού Άμυνας και ο ένας από τους δυο προσποιήθηκε ότι είναι ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας και του ζητούσε να του στείλει περισσότερα αντιαρματικά όπλα.

Εκεί ο υπουργός κάνει την μεγάλη γκάφα και σχεδόν αποκάλυψε πως τα αντιαρματικά όπλα της Βρετανίας τελειώνουν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δυσκολευτεί η χώρα του να στείλει περισσότερα στην Ουκρανία.

Η γκάφα

Μάλιστα οι φαρσέρ σε άλλο σημείο, τον ρώτησαν εάν η Βρετανία θα υποστηρίξει το πυρηνικό πρόγραμμα της Ουκρανίας. Εκεί είναι που ο Βρετανός αρχίζει να ψυλλιάζεται κάτι και αρχίζει να μοιάζει λίγο σκεπτικός.

Μέρος της φάρσας έδωσαν οι δυο Ρώσοι στη δημοσιότητα. Στη Βρετανία έχει ήδη ξεσπάσει μια μικρή θύελλα καθώς εγείρονται ερωτήματα για το πώς οι δυο φαρσέρ κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον υπουργό Άμυνας και να μιλήσουν μαζί του για τόσο ευαίσθητα για την άμυνα, ζητήματα.

Πάντως ανεπίσημα η κυβέρνηση της Βρετανίας κάνει λόγο για «πειραγμένο» βίντεο και λέει ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Μάλιστα ανώτατος αξιωματούχος που μίλησε στη Daily Mail, τα χαρακτήρισε όλα ανοησίες. «Έχουμε άπειρους αντιαρματικούς πυραύλους. Τους κατασκευάζουμε στο Μπέλφαστ», είπε.