Την Τρίτη προβλέπεται το τελευταίο κύμα αυτής της κακοκαιρίας το οποίο θα επηρεάσει αρκετές περιοχές και θα είναι το πιο ισχυρό των τελευταίων ημέρων, χωρίς ωστόσο να περιμένουμε να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα.

Στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσει συννεφιά. Βροχές προβλέπονται στη Θράκη, στη Χαλκιδική, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Μάλιστα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και γενικά σε παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες και λίγο πιο δυνατές βροχές, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τη μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά-ημιορεινά, πρόσκαιρα σε χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά ηπειρωτικά. Όμως θα υπάρχει η τάση από νωρίς το μεσημέρι σε περιοχές από το νομό Μαγνησίας και νοτιότερα, κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη να χιονίζει κατά διαστήματα πιο πυκνά, με τη μορφή υφέσεων και εξάρσεων, αλλά οι πιο πυκνές χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται περίπου από 400-500μ και πάνω.

Η θερμοκρασία αν και σε ορισμένες περιοχές θα ανέβει λίγο, σε γενικές γραμμές θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 14 βαθμούς και στα δυτικά, 10-13 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι βόρειοι θα πνέουν σε θυελλώδεις εντάσεις στα πελάγη 5-7 στο Αιγαίο και 8 μποφόρ.

Τσουχτερό κρύο στην Αττική

Στην Αττική προβλέπεται αυξημένη συννεφιά και βροχές από νωρίς το μεσημέρι και στη συνέχεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά του νομού. Σε χαμηλό υψόμετρο θα είναι πιο εξασθενημένες και από τα 400-500μ και πάνω, κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν. Η θερμοκρασία από 3 έως 10 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 5-7 στα ανατολικά 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά, με πιθανότητα ψιλόβροχου το μεσημέρι. Στη Χαλκιδική όμως περιμένουμε βροχές, στα παραθαλάσσια πρόσκαιρες καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 2-14 βαθμούς κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι 4-6 μποφόρ.

Όσον αφορά την εξέλιξη αυτού του ανοιξιάτικου χιονιά, την Τετάρτη στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με λίγη συννεφιά. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται βροχές και χιόνια. Όμως από το απόγευμα και στη συνέχεια, τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν μέχρι το βράδυ στα νότια. Βοριάδες στα πελάγη, 5-7 στο Αιγαίο και 8 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 13-15 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη μετά το παρατεταμένο διάστημα βαρυχειμωνιάς, η άνοιξη θα επιστρέψει. Με εξαίρεση λίγες βροχές και χιόνια στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι, στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Σε ανοδική πορεία η θερμοκρασία, με τις μέγιστες στους 15-19 βαθμούς Κελσίου και οι βοριάδες θα πνέουν το πρωί στα 6-8 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν από βορρά προς νότο.