Αυτή τη φορά η άσκηση «Ηνίοχος» θα είναι εντυπωσιακή, τόσο από τις επιχειρήσεις που θα κληθούν να πραγματοποιήσουν τα αεροσκάφη όσο και από τις συμμετοχές. Ίσως για πρώτη φορά και κανείς δεν γνωρίζει πότε αυτό θα επαναληφθεί στην άσκηση συμμετέχει και ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, το γαλλικό CHARLES DE GAULLE. Λίγα 24ωρα μετά την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, την Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών δραστηριοτήτων που έχει οργανώσει και συντονίζει το ΓΕΕΘΑ, θα διεξαχθεί η Πολυεθνική αυτή Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας ΗΝΙΟΧΟΣ 2022, με κέντρο την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας (117 Πτέρυγα Μάχης). Θα είναι επίσης εντυπωσιακός ο λεγόμενος elephant walk στην πίστα απο- προσγειώσεων του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Να σημειώσω ότι η άσκηση, που γίνεται μεσούντος του πολέμου στην Ουκρανία, θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του FIR Αθηνών, πράγμα που σημαίνει ότι για οκτώ ημέρες ο ουρανός του Αιγαίου θα είναι γεμάτος από μαχητικά.

Στην άσκηση συμμετέχουν:
• Η Γαλλία με το Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE από το οποίο θα επιχειρούν Μαχητικά Αεροσκάφη Rafale και Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Airborne Early Warning – AEW) E2C Hawkeye.
• Οι ΗΠΑ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-15 και με Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος MQ-9 Reaper.
• Το Ισραήλ με Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, Αεροσκάφος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (AEW) G-550 και Αεροσκάφους Εναέριου Ανεφοδιασμού (Air – Air Refueling – AAR) B-707.
• Η Ιταλία με Μαχητικά Αεροσκάφη TORNADO.
• Η Κυπριακή Δημοκρατία με Ελικόπτερο AW139.
• Η Σλοβενία με αεροσκάφη PC-9Μ. Επίσης στην Άσκηση θα συμμετέχουν με προσωπικό η Αυστρία και ο Καναδάς, και με παρατηρητές η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία, το Κουβέιτ, η Κροατία, το Μαρόκο και η Σαουδική Αραβία.