Ο Ντίντης Ευπαλίδης «αποσύρεται» στο cigar’s lounge για να συζητήσει με κάποιους φίλους επιχειρηματίες και εφοπλιστές θέματα που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις εξελίξεις γύρω από τον πρώην πλέον στενό φίλο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, την εξαγορά της Τσέλσι, το φυσικό αέριο και τα LNG.

Ο Νικ Κάντι, ελληνοκυπριακής καταγωγής, στον οποίο «ανήκει» το One Hyde Park και οι πληροφορίες πριν από αρκετές ημέρες τον έφεραν να διεκδικεί την αγορά της Τσέλσι, λάτρης των Osvald’s Clubs και του καινούργιου La Loma, λέει ότι αυτό εδώ το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από τα άλλα.

Πώς αλήθεια θα είναι οι θάλασσες και οι ωκεανοί χωρίς τις ογκώδεις θαλαμηγούς των ρώσων ολιγαρχών;

Σίγουρα λιγότερο «θεαματικές» και glamorous (αν και ολίγον κιτς). Οι θαλάσσιες αστραφτερές διαδρομές των mega yachts από τις Μπαχάμες μέχρι το St. Barth, την Ιμπιζα, τη Μύκονο και το Πόρτο Χέλι θα σκεπαστούν με ένα πέπλο… σεμνότητας και πλήρους μυστικότητας. Ολα αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία, τα θύματα, οι σοκαριστικές σκηνές, δεν αφήνουν περιθώρια για θορυβώδη πάρτι και πολυτελή ιδιωτικά δείπνα στο φως των κεριών (έστω και αν ο πόλεμος έχει τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι).