Σαφή εικόνα φαίνεται πως έχουν σχηματίσει οι αστυνομικές αρχές για την υπόθεση της Πάτρας, που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα ολόκληρη η χώρα, προκειμένου να βγει στο φως η αιτία του άδικου και ξαφνικού θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας.

Η εικόνα που έχουν καταφέρει να σχηματίσουν οι αστυνομικοί οφείλεται, κατά ένα μέρος, στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού σκέλους των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, που απεβίωσε από αδιευκρίνιστα αίτια στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Θα διερευνηθεί από τους ειδικούς η ύπαρξη ουσιών, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

«Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι σιγά σιγά μιλούν για εγκληματική ενέργεια»

Στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα ήταν καλεσμένος την Δευτέρα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος τις τελευταίες μέρες με αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στα Social Media προσπαθεί να ρίξει «φως» στην υπόθεση.

«Όλο και περισσότεροι συνάδερφοι μιλούν για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας» είπε αρχικά ο κ. Λέων.

«Όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση στοχοποιώντας οποιονδήποτε άνθρωπο» διευκρίνισε και συμπλήρωσε πως «εμείς είμαστε επιστήμονες και με βάση αυτά τα ευρήματα έχουμε πει πολλές φορές ότι ουσιαστικά από τη στιγμή που δεν έχουμε ένα ισχυρό γενετικό υπόβαθρο να συνδέει αυτούς τους τρεις θανάτους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διάκριση θα είναι: ή κάτι εξαιρετικά σπάνιο, ή να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας».

Δείτε όσα είπε