«Οι ρωσικές δυνάμεις ολοκληρώνουν την ήττα του εθνικιστικού τάγματος του Ντονμπάς και έχουν προχωρήσει άλλα 12 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία», δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ. Οι Ρώσοι αναφέρονται στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Έχουμε προχωρήσει άλλα 12 χιλιόμετρα

«Οι μονάδες του ρωσικού στρατού ολοκληρώνουν την ήττα του εθνικιστικού τάγματος του Ντονμπάς. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ρωσικά στρατεύματα προωθούνται 12 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο Νικολσκόγιε και από κοινού με μονάδες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ απέκλεισαν τον οικισμό Σλαντκόγιε από τρεις πλευρές», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, σκοτώθηκαν 60 μαχητές, καταστράφηκαν τρία τεθωρακισμένα οχήματα, έξι συστήματα πυροβολικού και όλμοι των Ουκρανών. Επί του παρόντος, οι μάχες συνεχίζονται στους οικισμούς Sladkoye, Novoukrainka και Shakhterskoye.

Νωρίτερα το Russia Today, δημοσίευσε βίντεο με εκτόξευση πυραύλων κατά των ουκρανικών θέσεων στην ανατολική χώρα. Το βίντεο δεν ήταν δυνατόν να διασταυρωθεί από ανεξάρτητη πηγή.