Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη…

Μένοντας μακριά από τον καλό της εαυτό, η Ελληνίδα τενίστρια γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ(6-4,6-1) στον τελικό του Indian Wells από την Ίγκα Σβιόντεκ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η Σάκκαρη από τη Δευτέρα (21/03) θα είναι στο Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Πολωνή μετά την κατάκτηση του τίτλου θα βρίσκεται στο Νο2.

Oι δύο αθλήτριες ξεκίνησαν πολύ νευρικά τον αγώνα, με το ένα μπρέικ να διαδέχεται το άλλο με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο πέμτο γκέιμ, ώστε να κρατήσει κάποια το σερβίς. Αυτή που το έπραξε ήταν η Σβιότεκ.

Η Πολωνή έκανε νέο break μετά για να προηγηθεί με 4-2, αλλά η Σάκκαρη απάντησε άμεσα με break back και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για το 4-4. Η Σβιόντεκ έβγαλε αντίδραση διατηρώντας το σερβίς της  και  με ένα ακόμα μπρέικ κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-4.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ οι δύο αθλήτριες κράτησαν το σερβίς τους στα πρώτα τρία games. Από εκείνο το σημείο και μετά η 20χρονη Πολωνή κατάφερε να μετατρέψει τον τελικό σε παράσταση για έναν ρόλο, παίρνοντας τα επόμενα τέσσερα γκέιμ φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση του σετ με 6-1 και παράλληλα στον τίτλο.