Ντέρμπι από τα παλιά στο «City Ground», με σπουδαία Νότιγχαμ και νικήτρια τη Λίβερπουλ! 33 χρόνια μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο, όπου 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (για να τους τιμήσει η Νότιγχαμ άφησε 97 καθίσματα κενά στις κερκίδες), οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα μεγάλο ντέρμπι, το οποίο έκρινε το γκολ του Ζότα στο 78′, από ασίστ του εξαιρετικού Τσιμίκα με το δεξί.

Υπό το βλέμμα του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, οι παίκτες του Στίβ Κούπερ κοίταξαν στα μάτια την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, είχαν τις στιγμές τους για να πάρουν την πρόκριση, αλλά έπεσαν στο φινάλε με το κεφάλι ψηλά.

Από το ξεκίνημα του ματς φάνηκε ότι η Νότιγχαμ θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Οι γηπεδούχοι περιμέναν μεν τη Λίβερπουλ πίσω από το κέντρο, αλλά σε κάθε ευκαιρία προσπαθούσαν να φανούν απειλητικοί στην κόντρα. Στο 9′ ο Λόλεϊ με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω και στο 13′ το ωραίο σουτ του Τσιμίκα πέρασε επίσης λίγο άουτ. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Χόρβατ με δύο επεμβάσεις σε σουτ των Γκόμες και Φιρμίνο, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς κάτι ιδιαίτερο.

Και στο δεύτερο μέρος η Νότιγχαμ μπήκε δυνατά και στο 49′ από λάθος της άμυνας της Λίβερπουλ η μπάλα έφτασε στον Ντέιβις που έκανε κακό τελείωμα. Εκεί που κρίθηκαν όλα ήταν στο δίλεπτο 76′-78′ όπου ο Τσινκερνάγκελ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-0 κι αφού την έχασε, ήρθε η τιμωρία από τον Ζότα.

Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα με το δεξί, ο Ζότα με προβολή έκανε το 0-1. Η φάση ήταν οριακή, αλλά μετά από εξέταση και του VAR το γκολ μέτρησε κανονικά. Στο 85′ η Νότιγχαμ ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Άλισον στον Γέιτς, με διαιτητή και VAR όμως να μην βλέπουν παράβαση.

Νότιγχαμ (Στιβ Κούπερ): Χόρβατ, Γουόραλ, Φιγκεϊρέδο, Κόλμπακ (90+1′ Σίλβα), Σπενς, Γέιτς, Γκάρνερ, Λόλεϊ (66′ Καφού), Τσίνκερναγκελ (78′ Μάιτεν), Τζόνσον, Ντέιβις (77′ Σάριτζ).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γκόμεζ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Κεϊτά (65′ Τιάγκο), Φαμπίνιο (65′ Χέντερσον), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (65′ Ντίας), Έλιοτ (65′ Μιναμίνο, Φιρμίνο, Ζότα.