άλαΑγωνιστική των μεγάλων αναμετρήσεων στην Ευρώπη.

Ο ένας σπουδαίος αγώνας διαδέχεται τον άλλον σήμερα στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η αρχή γίνεται στις 15:30 από την Eredivisie με τον αγώνα ανάμεσα στον Άγιαξ και τη Φέγενορντ.

Το ολλανδικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 27η αγωνιστική, με τον Αίαντα να προπορεύεται με 63 βαθμούς, την Αϊντχόφεν να είναι στη 2η θέση με 61 και τη Φέγενορντ να ακολουθεί με 55 βαθμούς. Σε περίπτωση νίκης η Φέγενορντ διατηρεί ακόμα ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ σε περίπτωση που επικρατήσει ο Άγιαξ, «αγκαλιάζει» τον τίτλο.

Η επόμενη δυνατή αναμέτρηση έρχεται στις 19:00 και είναι αυτή ανάμεσα στη Ρόμα και τη Λάτσιο για την 30ή αγωνιστική της Serie A, το λεγόμενο «ντέρμπι της αιώνιας πόλης». Ένας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες, με τη Λάτσιο (49 β.) να φιλοξενείται στο «Ολίμπικο» από τη Ρόμα (48 β.), αμφότερες στοχεύοντας στη νίκη για να πλησιάσουν στην τετράδα, όπου βρίσκεται η Γιουβέντους (56 β.).

Μισή ώρα αργότερα, στις 19:30, το ενδιαφέρον μεταφέρεται εντός των συνόρων για άλλη μια αναμέτρηση Δικεφάλων. Η ΑΕΚ (47 β.) υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ (56 β.) για τη 2η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League.

Μετά την ισοπαλία στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό, η Ένωση ψάχνει την πρώτη της νίκη στα πλέι-οφ, ενώ από την άλλη ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προέρχεται από τη σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League, στοχεύει στο 2/2 μετά τη νίκη του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το… μενού κλείνει με τη σπουδαιότερη αναμέτρηση της ημέρας. Ο λόγος για το ξακουστό El Clásico. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα συγκρούονται στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για την 29η αγωνιστική της LaLiga.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχει χάσει την αίγλη του, αλλά το El Clásico παραμένει ένα από τα πιο «καυτά» ντέρμπι στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Κι ας τους χωρίζουν 15 βαθμοί (Ρεάλ 66 β. – Μπαρτσελόνα 51 β.). Η μεγάλη απώλεια από πλευράς Μαδριλένων ακούει στο όνομα Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος έμεινε οριστικά εκτός λόγω τραυματισμού.

Αναλυτικά οι ώρες και οι μεταδόσεις των σημερινών αναμετρήσεων:

Άγιαξ – Φέγενορντ 15:30 (Novasports 5)
Ρόμα – Λάτσιο 19:00 (Cosmote Sport 2)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 19:30 (Cosmote Sport 1)
Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 22:00 (Novasports Prime)