Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε μια φοβερή εμφάνιση και επικράτησε της Πάουλα Μπαντόσα (Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη) με 2-1.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια με τη λήξη της αναμέτρησης ξέσπασε σε κλάματα, βγάζοντας όλη την ένταση και όντας εμφανώς συγκινημένη μετά την πρόκρισή της στον τελικό του Indian Wells τόνισε ότι δούλεψε πολύ σκληρά για να φτάσει εκεί που είναι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συγκίνησή της: «Δούλεψα όλη την ζωή μου για να βρεθώ εδώ. Ισως για κάποιον είναι χαζό που κάνω έτσι επειδή πήγα απλώς προκρίθηκα στον τελικό και δεν κατέκτησα ακόμα κάτι, αλλά σημαίνει πολλά για εμένα».

Για τον αγώνα με την Μπαντόσα: «Ανησυχούσα, επειδή η Πάουλα παίζει διαφορετικά από τις άλλες παίκτριες. Έπρεπε να έχω πίστη, Πίστεψα στον εαυτό μου καιέχω χάσει τα λόγια μου. Σημαινει πολλά αυτό για εμένα και την ομάδα μου Είναι σπουδαία στιγμή για εμένα».

Για τον τελικό με την Ίγκα Σφιόντεκ: «Ανυπομονώ. Ξέρω καλά την αντίπαλό μου είναι υπέροχη παίκτρια, απίστευτη παίκτρια. Την σέβομαι και την θαυμάζω. Θα είναι απίστευτη μάχη και για τους δυο μας. Ξέρω ότι και οι δυο μας θέλουμε να νικήσουμε».