Σίγουρα ήταν μια απόφαση που δεν την περίμενε κανείς. Η μετακίνηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ μετακόμισε στο Παρίσι με στόχο να βοηθήσει τους Παριζιάνου να «λάμψουν». Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα τα περίμενε. Ναι μεν στο πρωτάθλημα έχει χτίσει μια ισχυρή διαφορά, όμως ο μεγάλος στόχος ήταν η κούπα με τα μεγάλα «αυτιά»(Champions League).

Μετά τον αποκλεισμό από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Λιονέλ Μέσι βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο των οπαδών της γαλλικής ομάδας, με δημοσιεύματα να θέλουν τον 34χρονο «μάγο» να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Παρίσι.

Σε αυτό συμφωνεί και ο πολύ καλός του φίλος, Ντάνι Άλβες με τον οποίο ο Μέσι έχει συνυπάρξει σε 349 παιχνίδια, ο οποίος τόνισε πως ο Αργεντίνος δεν απολαμβάνει την παρουσία του στον γαλλικό σύλλογο, και ότι καλό θα ήταν να επέστρεφε ξανά στην αγαπημένη του Μπάρτσα.

«Για μένα, όχι, δεν διασκεδάζει στην Παρί. Μοιάζει χαμένος. Ο Λέο κάνει αυτό το παιχνίδι ξεχωριστό και το κάνει όταν περνάει καλά. Πάντα μου έλεγε: «Πού θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος από εδώ;» Για οποιονδήποτε λόγο, ο Λέο δεν είναι εδώ σήμερα, αλλά ελπίζω να μπορέσει να επιστρέψει. Δεν ξέρω αν θα επέστρεφε, αλλά αν το κάνει, πρέπει να επιστρέψει όσο είμαι εδώ για να απολαύσουμε τουλάχιστον λίγο περισσότερο από όλα αυτά.

Όλοι όσοι φεύγουν από εδώ το μετανιώνουν, όλοι. Κάποιοι θα πουν όχι, γιατί δεν τους αρέσει να χάνουν, αλλά όλοι όσοι φεύγουν το μετανιώνουν, γιατί εδώ είναι καλύτερα από οπουδήποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος μπακ στο «ESPN».