Στα ύψη έφτασε σήμερα η ένταση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καθώς καθόλη τη διάρκεια της δίκης υπήρξαν πολλές αντεγκλήσεις μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών στη δίκη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης όταν ο δικηγόρος του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας Γιάννης Βλάχος ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με το δικαστήριο εξαιτίας των ερωτήσεων της υπεράσπισης προς τον εντολέα του. Ο δικηγόρος έκανε λόγο για ομοφοβία, ρατσισμό και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φτάνοντας στο σημείο να εγκαλέσει και το δικαστήριο και να αποχωρήσει από την αίθουσα.

«Έτοιμη την έχω την εξαίρεση σας. Σαδιστικά υποβάλλονται οι ίδιες ερωτήσεις με την ανοχή του δικαστηρίου. Να απαγορεύονται ερωτήσεις που φέρνουν βασανιστικές αναμνήσεις στο μάρτυρα. Δεν μπορώ να συμμετάσχω και να νομιμοποιώ αυτή τη διαδικασία. Όλα τα ομοφοβικά, ρατσιστικά να τα βγάζουμε εδώ μέσα. Είναι ντροπή» είπε ο Γ. Βλάχος.

Ερωτήσεις γύρω από τη Jeff Montana

Η έκρηξη θυμού προκλήθηκε από τον Αλ. Κούγια ο οποίος ρωτούσε το μάρτυρα γύρω από τη Jeff Montana, μάρτυρα που έχει η πολιτική αγωγή, και τη μεταξύ τους γνωριμία.

Κούγιας: Τελικά τί είναι η ή ο; Γιατί σας ακούω συνεχώς να λέτε για τη Jeff…

Μάρτυρας: Αυτοπροσδιορίζεται ως η Jeff…

Κούγιας: Γιατί δεν έχει κάνει εγχείρηση;

Βλάχος: Δεν σας ενδιαφέρει τι είναι κύριε! Παρανομούμε συνεχώς στο δικαστήριο αυτό! Είναι νόμος του κράτους να επιλέγει ο καθένας το φύλο του. Πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται τέτοια καταπάτηση. Σας δηλώνω οτι θα μπουν και διεθνείς παρατηρητές. Θα δούμε το αποτέλεσμα θα έχει υπεράσπιση για τον κατηγορούμενο ο οποίος είναι παιδόφιλος-παιδεραστής. Πρόκειται για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο απαγορεύει αυτή την ερώτηση ως μη σχετιζόμενη με την υπόθεση. Να μην επαναληφθούμε. Να ολοκληρωθεί η εξέταση του.

Ερωτήσεις γύρω από την προσωπικότητα του καταγγέλοντος

Ο Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του εξέτασε το μάρτυρα, με στόχο -όπως ανέφερε- να καταδείξει ότι ο κατηγορούμενος είναι θύμα οργανωμένης ομάδας και αυτό αναδεικνύεται μέσα από την προσωπικότητα του πρώτου καταγγέλοντος.

Νωρίτερα, ο πρώτος μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε για τη σημαντική διαφορά μεταξύ περιστατικών στη μήνυση και στην κατάθεση στην ανακρίτρια: «Φοβόμουν, δεν ήξερα τη διαδικασία και τα μισοελεγα. Ήθελα μόνο να εκφράσω εκείνη τη νύχτα, αυτό που έγινε. Υπήρχαν κι αλλά που το είχα ξεχάσει. Μετά που εξομολογήθηκα στου φίλους και στους γονείς μου, άρχισα να δίνω σημασία στις λεπτομέρειες και να ψάχνω τα στοιχεία για να τα αποδείξω. Για αυτό τα άλλαξα και φαίνεται ότι είναι αλήθεια αυτά που λέω, γιατί ήρθα και σας τα κατέθεσα, σας είπα την αλήθεια».

Η δίκη θα συνεχιστεί την 1 Απριλίου.