Μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία απευθυνόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά και τους Ρώσους στρατιώτες έστειλε ο χολιγουντιανός ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

«Θυσιάζεστε»

Με βίντεο που ανήρτησε στα social media, ζήτησε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν «να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο» και είπε στους Ρώσους στρατιώτες ότι οι ζωές τους «θυσιάζονται για έναν παράλογο πόλεμο που καταδικάζεται από ολόκληρο τον κόσμο».

Σε ένα βίντεο διάρκειας εννέα λεπτών που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, περιέγραψε την ιστορία του με τη Ρωσία και είπε ότι η «δύναμη και η καρδιά του ρωσικού λαού» τον ενέπνεε πάντα.

Μέρος του στόχου του βίντεο ήταν να προσπαθήσει να κάνει τους Ρώσους στρατιώτες να συνειδητοποιήσουν περισσότερο τις συνθήκες γύρω από τη σύγκρουση, είπε. Για τους Ρώσους στρατιώτες που θα έτυχε να ακούν το συγκεκριμένο μήνυμα είπε «γνωρίζετε ήδη μεγάλο μέρος της αλήθειας που έχω μιλήσει. Το έχετε δει με τα μάτια σας».

«Δεν είναι για την υπεράσπιση»

Ο Σβαρτζενέγκερ πρόσθεσε επίσης πως αυτός δεν είναι ο πόλεμος για την υπεράσπιση της Ρωσίας που έκαναν οι παππούδες σας ή ο προπάππους σας, αναφερόμενος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Αυτός είναι ένας παράνομος πόλεμος», είπε.

Απευθυνόμενος ευθέως στον Ρώσο πρόεδρο, ο Σβαρτσενέγκερ σημείωσε: «Στον Πρόεδρο Πούτιν, λέω: Εσύ ξεκίνησες αυτόν τον πόλεμο. Εσείς οδηγείτε αυτόν τον πόλεμο. Μπορείτε να σταματήσετε αυτόν τον πόλεμο».