Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους από πυρά του ρωσικού πυροβολικού στην πολιορκημένη περιοχή Χαρκόβου, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

«Ρώσοι στρατιώτες έριξαν πυρά πυροβολικού στην πόλη Μερέφα στην περιοχή Χάρκοβο γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης προς Παρασκευή. Ένα σχολείο και ένα πολιτιστικό κέντρο καταστράφηκαν. 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 10 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση», έγραψε σε ανάρτηση της στο Facebook η περιφερειακή εισαγγελία

Η πόλη Μερέφα βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χάρκοβο.

Ψάχνουν στα ερείπια

«Η εκκαθάριση ερειπίων βρίσκεται σε εξέλιξη», σύμφωνα με την εισαγγελία, η οποία ανήρτησε δύο φωτογραφίες κτιρίων που καταστράφηκαν από εκρήξεις.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης από την εκτόξευση βομβών διασποράς στο χωριό Κοζάχα Λοπάν, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Χάρκοβο, δήλωσε ο δήμαρχος ενός γειτονικού χωριού στο Facebook.

«Οι δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν τον σταθμό, καταστήματα, φαρμακεία και άλλα πολιτικά κτίρια στο κέντρο του χωριού», διευκρίνισε διευκρινίζοντας ότι η στρατιωτική υποδομή δεν έχει υποστεί ζημιές.