Τα θερμά συλλυπητήριά του για τον θάνατο της πρώην βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ Έλσας Παπαδημητρίου εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος τόνισε ότι η εκλιπούσα υπήρξε μια δυναμική γυναίκα με πολύπλευρη και πολυτάλαντη προσωπικότητα.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της Βουλής έχει ως εξής:

«Η απώλεια μιας αξιόλογης πολιτικού, συναδέλφου στα βουλευτικά έδρανα επί σειράν ετών, προκαλεί έντονα αισθήματα θλίψης. Η Έλσα Παπαδημητρίου υπήρξε μια δυναμική γυναίκα με πολύπλευρη και πολυτάλαντη προσωπικότητα, ένας άνθρωπος ανοικτών οριζόντων με βαθιά πίστη στον κοινοβουλευτισμό και στις ευρωπαϊκές αξίες.

»Καταγόμενη από το Ναύπλιο, αρχιτέκτων με πολύ σημαντικές σπουδές, διακρίθηκε και στο στίβο της πολιτικής τιμώμενη σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις με την ψήφο των συμπολιτών της, οι οποίοι την εξέλεξαν κατ’ επανάληψη βουλευτή Αργολίδας της Ν.Δ. Εκπροσώπησε επάξια την ιδιαίτερη πατρίδα της αναδεικνύοντας τον ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο και προωθώντας τις παραγωγικές και οικονομικές της δυνατότητες.

»Κατά τη θητεία της στη Βουλή των Ελλήνων διακρίθηκε ιδιαίτερα στον τομέα της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, μεταξύ άλλων και ως επικεφαλής των ελληνικών αντιπροσωπειών στις Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης, εκλεγείσα ομόφωνα στο αξίωμα της Αντιπροέδρου από τα μέλη και των δύο αυτών διεθνών οργανισμών.

»Ως Πρόεδρος της Βουλής εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους της».