Επιστροφή στην Αθήνα µε δύσκολες καιρικές συνθήκες, είναι η αλήθεια. Οι θερµοκρασίες χαµηλές, οι άνθρωποι σφίγγουν τα παλτό στο σώµα τους και σταµατούν µπροστά στην είσοδο του Ιδρύµατος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, που εντυπωσιακά φωταγωγηµένο υποδέχεται την Πρόεδρο της Δηµοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, µε αφορµή τα εγκαίνια της µεγάλης έκθεσης του Νίκου Εγγονόπουλου.

Μία ώρα αργότερα, περνώντας µε το αυτοκίνητο από την οδό Μητροπόλεως, διακρίνω µέσα από τα παράθυρα του εστιατορίου «Σερσέ Λα Φαµ» την Πρόεδρο να απολαµβάνει το δείπνο της µαζί µε την ιστορικό Ελένη Αρβελέρ, τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη, το ζεύγος Βαγγέλη Χρόνη. Την επόµενη ηµέρα πληροφορήθηκα ότι ο χαµηλών τόνων κ. Χρόνης είχε τα γενέθλιά του.

Στην Αθήνα τα πράγµατα είναι κάπως «παγωµένα». Ο πόλεµος στην Ουκρανία, οι τεράστιες αυξήσεις σε βενζίνη και φυσικό αέριο δηµιουργούν ατµόσφαιρα ανησυχίας και… µελαγχολίας.

Παρ’ όλα αυτά γόνος πασίγνωστης επιχειρηµατικής οικογένειας (ατακτούλης στο παρελθόν) που δραστηριοποιείται στα πετρέλαια, ανακοίνωσε τους αρραβώνες του.

Κάποιος άλλος πάλι επιχειρηµατίας, µε πρώην ισχυρό Ρώσο κουµπάρο, µετά τις κυρώσεις στους ολιγάρχες του Πούτιν, βλέπει τις επαγγελµατικές του δραστηριότητες να αντιµετωπίζουν πολύ µεγάλα προβλήµατα. Αυτά έχουν οι «φιλόδοξες» ελληνορωσικές συνεργασίες…