Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζαλγκίρις στο Κάουνας, αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα της καταπόνησης μετά το παιχνίδι στη Λιθουανία, όμως τόνισε ότι αυτή δεν αποτελεί δικαιολογία για τους ερυθρόλευκους.

Παράλληλα, ο Έλληνας γκαρντ σχολίασε το πόσο ξεχωριστό είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, ενώ μίλησε και για τα πράγματα που παίζουν ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αφήνουμε τη Ζάλγκιρις και όλα τα άλλα πίσω μας για να επικεντρωθούμε σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό που είναι ένας μεγάλος αντίπαλος και ένα ξεχωριστό παιχνίδι».

Για τα πράγματα που παίζουν ρόλο στο ντέρμπι και τον ρόλο της έδρας: «Η τακτική πάντα παίζει ρόλο, αλλά μεγαλύτερο ρόλο παίζουν η θέληση, η αποφασιστικότητα, το καθαρό μυαλό και οι αποφάσεις. Η έδρα παίζει το ρόλο της, όμως τα τελευταία χρόνια σε ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού έχουμε συνηθίσει να μην παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Θεωρώ ότι αύριο θα είναι σημαντική και με τη βοήθεια του κόσμου μας θέλουμε να κάνουμε άλλη μία νίκη στην Ευρωλίγκα».

Για τον λίγο χρόνο που έχει ο Ολυμπιακός να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί: «Είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι δικαιολογία. Για αυτό οι πρόεδροι μας παρέχουν αεροπλάνο που μας επιτρέπει να γυρίσουμε στα σπίτια μας για να ξεκουραστούμε. Έχουμε μια μέρα ξεκούρασης, πρέπει να την εκμεταλλευτούμε και να δουλέψουμε όσο μπορούμε γιατί το αυριανό είναι ντέρμπι με ιδιαιτερότητες. Ένα παιχνίδι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είναι πάντα ξεχωριστό».