Την ώρα που στο Κίεβο ανακοινώθηκε 35ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας από το βράδυ της Τρίτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης, το Κρεμλίνο αναφέρθηκε σήμερα στην πιθανότητα να υπάρξει μία ειρηνευτική συμφωνία.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς να κάνει προβλέψεις για την πιθανή έκβαση των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Το έργο είναι δύσκολο και στην παρούσα κατάσταση το γεγονός και μόνο ότι συνεχίζονται είναι πιθανόν θετικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε προβλέψεις. Περιμένουμε αποτελέσματα».

Η Ρωσία, δήλωσε πάντως ο Πεσκόφ, είναι απογοητευμένη που δεν υπήρξε καμία δημόσια δήλωση από αξιωματούχους της Δύσης για το γεγονός όπως είπε, ότι σκοτώθηκαν 20 και πλέον άνθρωποι στην ελεγχόμενη από αυτονομιστές πόλη του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία κατηγόρησε χθες, Δευτέρα, την Ουκρανία ότι πραγματοποίησε επίθεση με πύραυλο εναντίον της πόλης. Η Ουκρανία το αρνήθηκε και δήλωσε ότι ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν ρωσικός.

Στο Κίεβο οι πολίτες αλλά και οι στρατιώτες που βρίσκονται επί ποδός είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, καθώς τις τελευταίες ημέρες οι Ρώσοι έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις και ο φόβος για μία γενικευμένη επίθεση στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας δεν έχει εκλείψει.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας βρίσκονται στην 20ημέρα με τους ρώσους να συνεχίζουν να σφυροκοπούν ανελέητα από ξηρά και αέρα πολλές αστικές περιοχές της χώρας καθώς και προάστια του Κιέβου. Οι μάχες μαίνονται επίσης σε Χάρκοβο αλλά και Μαριούπολη.