Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία επιθυμεί να θέσει υπό την προστασία της τη δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιάνικοβα η οποία εμφανίσθηκε χθες, Δευτέρα, κατά την διάρκεια του τηλεοπτικού δελτίου του προσκείμενου στο Κρεμλίνο Pervy Kanal (1ο Κανάλι) πίσω από την τηλεπαρουσιάστρια, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Οχι στον Πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Εδώ, σας λένε ψέματα».

Διπλωματικές ενέργειες

«Θα προβούμε σε διπλωματικές ενέργειες για να προσφέρουμε προστασία είτε στην πρεσβεία μας είτε δίδοντας άσυλο», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε κέντρο υποδοχής ουκρανών προσφύγων στην Γαλλία. Ο Μακρόν δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της επόμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας που θα έχει με το ρώσο πρόεδρο Πούτιν θα του προτείνει ευθέως και με σαφήνεια αυτή τη λύση.

Ερωτηθείς τέλος αν προτίθεται εντός των προσεχών ημερών να επισκεφθεί την Ουκρανία, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε ότι θα το πράξει όταν θα υπάρχουν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Δεν αποκλείω τίποτα, είπε ο Μακρόν σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν προβλέπεται τέτοια επίσκεψη εντός των προσεχών ημερών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ