Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Σαγίντ Τζάβιντ, λέγοντας ότι η Βρετανία θα βοηθήσει για να συλλεγούν τα απαραίτητα στοιχεία.

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Η.Β Ντομινίκ Ράαμπ ταξιδεύει στη Χάγη τη Δευτέρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όταν θα υπάρξει η δίωξη, το δικαστήριο θα έχει ό,τι χρειάζεται», είπε ο Τζάβιντ μιλώντας στην τηλεόρση του BBC.

Ο Τζαβίντ κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση ​​του θανάτου της εγκύου που είχε απομακρυνθεί από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο της Μαριούπολης.

31 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας

«Με γεμίζει οργή όταν βλέπω κάτι τέτοιο. Αυτές είναι φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν σε αθώους πολίτες στην Ουκρανία από τους Ρώσους», είπε ο Τζάβιντ, λέγοντας ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει τεκμηριώσει μέχρι στιγμής 31 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας.

«Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου και ο Πούτιν θα κληθεί να λογοδοτήσει», πρόσθεσε. Ερωτηθείς για το πώς θα γίνει αυτό, ο Τζάβιντ είπε: «Θα θεωρηθεί υπεύθυνος στα σίγουρα από το διεθνές δικαστήριο. Σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα πάει στη Χάγη και θα συναντηθεί εκεί με τον γενικό εισαγγελέα και άλλους, προσφέροντας τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων».