Να αναθεωρήσει την απόφαση για μετατροπή του 260ου δημόσιου Γυμνασίου Κολωνακίου, σε πειραματικό κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν και όπως είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, είναι κατανοητή και στη σωστή κατεύθυνση η  φιλοσοφία των συνδεδεμένων σχολείων,  « αυτός ευγενής στόχος δεν υπηρετείται ούτε με σχέδια επί χάρτου, ούτε με εντολές και σίγουρα όχι με τελεσίγραφα».

Δεν είναι δυνατόν ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης «για να επιλύσουμε ένα πρόβλημα, να δημιουργούμε ένα νέο, μεγαλύτερο πρόβλημα και ταυτόχρονα να διαταράσσεται μία ευαίσθητη ισορροπία. Υπάρχει ένα ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο μεταξύ των άλλων εξηγεί μία πραγματικότητα, που τουλάχιστον εμείς, οι αυτοδιοικητικοί, τη γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, γιατί μιλάμε για την πόλη μας. Ότι η οποιαδήποτε μετατροπή, αποστερεί ένα δημοτικό σχολείο γειτονιάς, διαταράσσει την κοινωνική και μαθητική ζωή των μαθητών και ανατρέπει τον προγραμματισμό των οικογενειών.»

Η  δημοτική αρχή θα στηρίξει σε κάθε διεκδίκησή  τις οικογένειες των παιδιών του 26ου Γυμνασίου τόνισε αναπτύσσοντας το εξής σκεπτικό: « Επειδή λοιπόν δεν μπορεί να μεταθέτουμε στην τοπική κοινωνία, δεν μπορούμε να μεταθέτουμε στους γονείς, στα παιδιά, ένα πρόβλημα που εμείς οι ίδιοι δεν μπορέσαμε να λύσουμε τελικά και με διαβούλευση, καλούμε το υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει τη στάση του και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα στηρίξουμε τις οικογένειες και τους γονείς, σε κάθε διεκδίκηση τους».