Σαράντα μέρες μετά τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν δύο βεβαιότητες. Η πρώτη ότι κρούσματα οπαδικής βίας εξακολουθούν να υπάρχουν καθώς ακόμα και το αποτρόπαιο αυτό γεγονός δεν έχει συνετίσει τους οπαδούς που μπερδεύουν την υποστήριξη μιας ομάδας με τη διασπορά του τρόμου. Η δεύτερη ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει κινητοποιηθεί πολύ σοβαρά: οι έφοδοι σε συνδέσμους που ακολούθησαν τη δολοφονία δεν ήταν αντίδραση για τα μάτια του κόσμου, αλλά έγιναν στοχευμένα. Στη βάση ενός σοβαρού σχεδίου – ίσως για πρώτη φορά.

Ας σταθούμε σε αυτό το τελευταίο γιατί είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι στην εξέλιξη της ιστορίας της δολοφονίας που ταρακούνησε την ελληνική κοινή γνώμη. Την περασμένη Πέμπτη ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος άσκησε ποινική δίωξη αφού έλαβε γνώση σχετικής έρευνας της Διεύθυνσης Αθλητικής Βίας.

Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στον 2ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξέδωσε έξι εντάλματα σύλληψης οπαδών του Παναθηναϊκού – μερικοί εκ των οποίων είναι από τους διασημότερους στον χώρο των οργανωμένων.

Η έρευνα που προηγήθηκε διεξήχθη υπό συνθήκες σπάνιας μυστικότητας και έπαιξε ρόλο για τη διεξαγωγή της και το γεγονός ότι ομάδα οργανωμένων του Παναθηναϊκού θέλησε να επισκεφθεί το Κορωπί και να αποδοκιμάσει τους παίκτες του ΠΑΟ μετά από ένα κακό αποτέλεσμα την εβδομάδα που η Ελλάδα ήταν σοκαρισμένη από τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί