Η λίστα κυρώσεων της Ρωσίας κατά των Ηνωμένων Πολιτειών είναι έτοιμη και σύντομα θα δημοσιοποιηθεί, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό Channel One.

«Οι κατάλογοι είναι έτοιμοι, δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό μέρος της καθημερινής εργασίας. Θα δημοσιοποιηθούν σύντομα», δήλωσε.

Ακόμα, κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις των δύο χωρών, ανέφερε ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον δεν διαπραγματεύονται ούτε διαβουλεύονται για το ουκρανικό ζήτημα. «Δεν υπάρχει καμία συμβουλευτική διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ουκρανία«, είπε.

Η Κίνα παραμένει ο πιο στενός μας στρατηγικός εταίρος

Σε αντίθετη κατεύθυνση ήταν οι δηλώσεις του αναφορικά με τις σχέσεις της Ρωσίας με την Κίνα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η Μόσχα είναι ικανοποιημένη με το σημερινό επίπεδο του διμερούς διαλόγου της με το Πεκίνο, καθώς η Κίνα παραμένει αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την τρέχουσα εξέλιξη του διαλόγου και της πρακτικής μας αλληλεπίδρασης με την Κίνα», δήλωσε ο Ριαμπκόφ. «Είναι [η Κίνα] ο πιο στενός μας γείτονας, φίλος και στρατηγικός εταίρος. Ένας πολύ αξιόπιστος εταίρος και δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία γι’ αυτό».

Ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το πώς θα εξελιχθούν περαιτέρω οι σχέσεις με την Κίνα.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με αυτοπεποίθηση, συνειδητοποιώντας την πλήρη κλίμακα της πρόκλησης, την οποία αντιμετωπίζουμε και η οποία διαμορφώθηκε από τους Ρώσους εχθρούς στη Δύση, και έχοντας επίγνωση των πόρων που έχουμε στη διάθεσή μας», συνέχισε.