Η Ρωσία στέλνει νέα στρατεύματα στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν έχει δικαίωμα να χαμηλώσει την ένταση του αγώνα ενώ υποστήριξε ότι ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες εδώ και δεκαετίες.

Σημείωσε δε ότι 31 ρωσικές τακτικές ομάδες τάγματος έχουν πλέον καταστεί ανίκανες για μάχη.

Παράλληλα, απαίτησε την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου της Μελιτόπολης που φέρεται να έχει απαχθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, λέγοντας ότι το έχει συζητήσει με Γάλλους και Γερμανούς ηγέτες.

Eίπε επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός τηρεί την κατάπαυση πυρός στη Μαριούπολη κι ότι αναμένουμε να πράξει το ίδιο και ο ρωσικός.

Αναμένουμε το νέο πακέτο των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σημείωσε.

Επικοινωνία Μακρόν και Σολτς με Πούτιν

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχουν μια νέα τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, την επομένη της συνόδου των Βερσαλλιών, έγινε γνωστό από το Ελιζέ.

Οι τρεις ηγέτες είχαν ήδη μια τηλεφωνική συνδιάλεξη την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της οποίας η Γαλλία και η Γερμανία «αξίωσαν από τη Ρωσία μια άμεση κατάπαυση του πυρός».

Μετά τη συνάντησή τους στις 7 Φεβρουαρίου στο Κρεμλίνο, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε εννέα τηλεφωνικές συνομιλίες, περιλαμβανομένης εκείνης της περασμένης Πέμπτης, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ελιζέ.