Αποκτήθηκε για να παίζει. Ήταν βασική επιλογή και γι’ αυτόν το λόγο η μεταγραφή του έγινε πάρα πολύ νωρίς και συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την απόκτησή του στις 23 Ιουνίου. Ωστόσο, για τον Πιερ Κούντε τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε. Ο Μάντι Καμαρά έμεινε στο ρόστερ, ο Αγκιμπού Καμαρά… εμφανίστηκε, ο ίδιος δεν είχε το χρόνο και το χώρο να δείξει τις αρετές του, με αποτέλεσμα η αγωνιστική συνεισφορά του να είναι δυσανάλογη με την ποιότητά του.

Ο 26χρονος διεθνής καμερουνέζος μέσος έχει αγωνιστεί φέτος σε 20 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας συνολικά μόλις 616 αγωνιστικά λεπτά. Κάτι σε μέσο όρο μας κάνει σχεδόν 31 λεπτά ανά παιχνίδι. Και θεωρεί, πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του. Μάλιστα, επειδή το πιστεύει, φρόντισε να το μεταφέρει και στον καθ’ ύλην αρμόδιο. Τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Κούντε, λοιπόν, είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Μαρτίνς. Το τι ακριβώς ειπώθηκε δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο είναι σαφές ότι ο καμερουνέζος μέσος επιδιώκει να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο φινάλε της σεζόν. Μάλιστα, αυτό φαίνεται ότι ήταν και το αντικείμενο της συζήτησης με τον προπονητή, στο γραφείο του. Μια συζήτηση που θα φανεί το επόμενο διάστημα ποιο θα είναι το αποτέλεσμά της.

Αυτό που προκύπτει από το Ρέντη είναι ότι ο Μαρτίνς δεν είχε άσχημα λόγια να πει στον Κούντε. Για την ακρίβεια, ο πορτογάλος τεχνικός δε θεωρεί ότι ο Καμερουνέζος είναι κακός ποδοσφαιριστής. Το αντίθετο, θεωρεί ότι έχει πολύ καλά στοιχεία, ότι είναι 100% επαγγελματίας, ότι έχει πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά ως παίκτης.

Γιατί, λοιπόν, δεν τον έχει χρησιμοποιήσει όσο θα ήθελε ο Κούντε; Πολύ απλά, διότι στη συγκεκριμένη θέση θεωρεί ότι έχει καλύτερους. Και δεν έχει και άδικο να το θεωρεί, από τη στιγμή που η θέση στον άξονα μοιράζεται σε ποδοσφαιριστές όπως ο Εμβιλά, ο Μάντι Καμαρά, ο Μπουχαλάκης, αλλά και ο Αγκιμπού Καμαρά, που αποτέλεσε αποκάλυψη της χρονιάς και έναν από τους 2-3 καλύτερους παίκτες της σεζόν για το σύλλογο.

Ο Κούντε είναι λογικό να θέλει μια ακόμη ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει. Και δεν αποκλείεται να την έχει. Διότι ο Μαρτίνς πάντα εκτιμά τους ποδοσφαιριστές που έχουν το σθένος, την προσωπικότητα, τον εγωισμό να τη ζητήσουν. Μην ξεχνάμε ότι κάπως έτσι μπήκε στην αγωνιστική εξίσωση ο Κένι Λαλά πριν από αρκετούς μήνες. Μίλησε με τον προπονητή, πήρε την ευκαιρία που ζήτησε, έπαιξε και κέρδισε τη θέση.

Για τον Κούντε δεν είναι τόσο εύκολο, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος και στη συγκεκριμένη θέση ο Μαρτίνς θέλει να δει πολλά πράγματα από έναν παίκτη, για να αποφασίσει να αφήσει εκτός τους ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει το κουπί. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εσχάτως υπάρχει στην κουβέντα και ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά. Ένας παίκτης για τον οποίο ο τεχνικός του Ολυμπιακού δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον. Καθώς πιστεύει ότι τα στοιχεία που διαθέτει, εάν δουλευτούν κι άλλο, μπορούν να τον φτάσουν σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Μένει να φανεί, λοιπόν, τι θα αποφασίσει ο Μαρτίνς για τα παιχνίδια που έρχονται. Διότι προφανώς και δεν περιμένει τώρα να δει τι μπορεί να κάνει ο Κούντε. Αλλά δεν αποκλείεται να θελήσει να δει εάν μπορεί να κάνει πράξη όσα είπε στο γραφείο του και μέσα στο γήπεδο.