Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει αύριο Κυριακή 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο κ. Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει στις 13.00 ώρα Ελλάδας.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Φανάρι ενώ το πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση που θα έχει νωρίς το απόγευμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη

Στις 11:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

Στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία.

Στις 16:15 (ώρα Ελλάδος) ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

«Επιβεβλημάνη συνάντηση»

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, είναι η τέταρτη μέσα σε τρία χρόνια και εκτιμάται ότι είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες, δήλωσε ότι «είναι επιβεβλημένη η συνάντηση με τον Ερντογάν γιατί αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις. Είναι λογικό να συνομιλούμε έτσι ώστε να μην προσθέτουμε και άλλες εστίες έντασης». Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η συζήτηση θα γίνει σε καλό κλίμα. Θεωρώ όμως θετικό πως υπήρξε η πρόσκληση από τον Τούρκο Πρόεδρο. Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνομιλούμε. Το παράθυρο μας είναι ανοιχτό στο διάλογο και κλειστή η πόρτα μας στις απειλές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.