Η Ισπανία υποδέχθηκε την Παρασκευή 25 καρκινοπαθή παιδιά από την Ουκρανία προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν τις θεραπείες τους που διακόπηκαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

«Πτήση του υπουργείου Άμυνας προσγειώθηκε πριν από λίγο με 25 παιδιά από την Ουκρανία που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους, θα μπορούν έτσι να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στην Ισπανία», έγραψε στο Twitter η κυβέρνηση.

Το στρατιωτικό αεροσκάφος, που προσγειώθηκε στη Μαδρίτη, μετέφερε επίσης «22 άλλους (Ουκρανούς) πρόσφυγες», οι οποίοι θα φιλοξενηθούν επίσης  στην Ισπανία, διευκρίνισε στο Twitter το υπουργείο Άμυνας.

Σε ειδικά δημόσια νοσοκομεία

Τα παιδιά «θα νοσηλευτούν σε δημόσια νοσοκομεία ειδικά στη θεραπεία των παιδιατρικών καρκίνων», δήλωσε η ισπανική ομοσπονδία γονέων παιδιών με καρκίνο, που χρηματοδότησε την άφιξη των μικρών Ουκρανών στην Ισπανία μαζί με την Ισπανική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας και Ογκολογίας.

Ελπίζουν για περισσότερα παιδιά

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ελπίζει να φιλοξενήσει περισσότερα καρκινοπαθή παιδιά από την Ουκρανία και τις οικογένειές τους «εντός των προσεχών ημερών». Η ιατρική τους περίθαλψη θα γίνει σε νοσοκομεία της Βαρκελώνης, της Βαλένθιας και της Ανδαλουσίας.

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έφυγαν από την Ουκρανία από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.