Με στόχο την κατάκτηση ενός – χωρίς προηγούμενο – παγκόσμιου ρεκόρ στον θαλάσσιο αθλητισμό, μια ομάδα έξι τολμηρών αθλητριών από την Γαλλία θα προσπαθήσει το ακατόρθωτο: Να διασχίσει κωπηλατώντας σε Paddle board, τον Νότιο Ειρηνικό ωκεανό από το Περού στην Γαλλική Πολυνησία!

Για το παραπάνω εγχείρημα απαιτείται να έχει προηγηθεί  η διεξαγωγή ποικίλων και διαφορετικών τεστ με σκοπό να δοκιμάσουν τις αντοχές, τον εξοπλισμό, τον συντονισμό και την απόλυτη ασφάλειά της ομάδας και της όλης διοργάνωσης.

Επέλεξαν να διεξάγουν φέτος το καλοκαίρι μια μικρότερη αποστολή στην Μεσόγειο, με αφετηρία στις 5 Ιουνίου, από το Yacht Club Monaco και τερματισμό την χώρα μας στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας, όπου υπολογίζουν θα τερματίσουν στην 20 Ιουνίου!

Το τολμηρό εγχείρημα της ομάδας των έξι νεαρών αθλητριών, όλες τους επαγγελματίες ναυαγοσώστες με τίτλους πρωταθλητριών στο άθλημα του Paddle Board, έρχεται να διαδώσει ένα ισχυρό μήνυμα ότι μέσω του αθλητισμού και των σπορ, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Από το Μονακό στην Αθήνα

Η ομάδα των έξι αθλητριών θα διανύσει μια απόσταση 1.890 χιλιομέτρων στην θάλασσα, συνεχώς και ασταμάτητα για 15 μέρες και νύχτες!

Η ολοκλήρωση της αποστολής θα εορταστεί στην Αθήνα και στο Μονακό.

Το πρωτοφανές εγχείρημα έχει φιλανθρωπικό και επιστημονικό χαρακτήρα.

Την φιλοσοφία του project και την ανάλυση όλων των πτυχών της εκστρατείας,  παρουσίασαν η αρχηγός της αποστολής κα Stephanie Barneix, μαζί με την συναθλήτρια κα Alexandra Lux, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε την Τρίτη 8 Μαρτίου, στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας (ΝΟΕ) παρουσία των εκπροσώπων του ιδρύματος Princess Charlene Foundation  κων Pascal Granero και Sebastian Gattuso καθώς και μελών ΔΣ του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ.

Το πρωί της ίδιας ημέρας προηγήθηκε επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».  Εκεί τις αθλήτριες και τους εκπροσώπους του Iδρύματος PRINCESS CHARLENE υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας.

Οι πρωταθλήτριες στο άθλημα του Paddle board, Stephanie Barneix και Alexandra Lux μαζί με την Πρόεδρο του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού μέσα από την οποία η Stephanie Barneix έστειλε δυνατό μήνυμα στους μικρούς μαχητές της ζωής πως με την εσωτερική μας δύναμη μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!

Alexandra Lux, Γιάννης Μώραλης, Stephanie Barnelx, Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης

Τα ποσά που θα συγκεντρωθούν από χορηγούς, φίλους και υποστηρικτές θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και του Ιδρύματος PRINCESS CHARLENE, αφού πρώτα καλυφθούν τα έξοδα της εκστρατείας.

Οι χορηγίες και δωρεές ξεκινούν από € 100. Οι ενδιαφερόμενοι χορηγοί / υποστηρικτές, μπορούν αν καταβάλουν μέσω του παρακάτω συνδέσμου το ποσό που επιθυμούν Faire un don à HOPE TEAM EAST (helloasso.com)