Έναν ξεχωριστό αγώνα μπάσκετ είχαν την ευκαιρία να παίξουν τα παιδιά του 2ου Λυκείου Πειραιά με «αντιπάλους» τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και ομάδα δημοτικών συμβούλων.

Ο αγώνας διοργανώθηκε με αφορμή την πρόσφατη ανακαίνιση, την οποία πραγματοποίησε ο Δήμος Πειραιά στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος της Τζαβέλλα, όπου πλέον, μαθητές αλλά και σύλλογοι, κατά τις απογευματινές ώρες, μπορούν να αθλούνται σε έναν όμορφο και ασφαλή χώρο.

Στην ομάδα του Δήμου Πειραιά αγωνίστηκαν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, ο Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων και πρώην Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, Παναγιώτης Ρέππας και Δημήτρης Αράπης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάσος Μαρκαριάν, από τον Ο.Π.Α.Ν. ο Πρόεδρος κ. Ιωσήφ Βουράκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Βλαχάκος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Χατζηαλέξης, καθώς και ο Πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μετά το τέλος του αγώνα, ανέφερε: «Ήταν μια όμορφη δράση. Παίξαμε μπάσκετ με τη σχολική ομάδα του Λυκείου, με αφορμή την ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου του σχολείου τους, το οποίο πλέον χαίρονται οι μαθητές, αλλά και ακαδημίες ομάδων κατά τις απογευματινές ώρες. Οι ανακαινίσεις και στα υπόλοιπα κλειστά σχολικά γυμναστήρια της πόλης μας βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα θα ολοκληρωθούν. Όπως καταλαβαίνετε, χάσαμε, περάσαμε όμως όμορφα και εμείς και τα παιδιά. Σκοπεύουμε να διοργανώσουμε κι άλλες τέτοιες δράσεις σε άλλα σχολεία και με άλλα αθλήματα, ώστε να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στους νέους της πόλης μας».

Ο κ. Γιάννης Μελάς, Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων, ο οποίος υπήρξε και Αντιδήμαρχος Πειραιά, δήλωσε: «Ήρθαμε να εγκαινιάσουμε το νέο γήπεδο του σχολείου με αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που με προσκάλεσε να παίξω σήμερα μαζί τους. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι σε μια ωραία εγκατάσταση. Εύχομαι όλα τα γήπεδα της πόλης να αποκτήσουν τέτοια εικόνα για να τα χαίρονται τα παιδιά. Τα ωθούμε με αυτόν τον τρόπο στον αθλητισμό, ώστε να μην παρεκτρέπονται και να μπαίνουν σε άλλα μονοπάτια που δεν είναι καλά για τα παιδιά».

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης τόνισε: «Ήταν μια πολύ ωραία πρωτοβουλία του Δημάρχου. Το ευχαριστηθήκαμε και εμείς και τα παιδιά. Αυτή η δράση ανοίγει και μια νέα πόρτα, ώστε να υπάρξει μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ δημοτικής αρχής και παιδιών».