Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλλίες προανήγγειλε την ανακοίνωση μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας νέων μέτρων στήριξης κατά της ακρίβειας στη χώρα μας, ενώ σημείωσε ότι στις αποφάσεις του ΕΣ υπάρχει ρητή αναφορά στην οποία γίνεται λόγος ότι είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η εξέταση του ζητήματος της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

«Υπήρχε ενδιαφέρον για την πρόταση που κατέθεσα για παρέμβαση στη χονδρεμπορική αγορά. Στην παράγραφο 12 γίνεται ρητή αναφορά ότι θα εξεταστεί ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Η αγορά αυτή έχει εδώ και καιρό σταματήσει να λειτουργεί, είναι αγορά θύμα κερδοσκοπίας» είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε επίσης ότι ως προς τα εθνικά μέτρα στήριξης για την ακρίβεια θα γίνουν ανακοινώσεις την άλλη εβδομάδα. Το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι εισαγόμενο, δεν σημαίνει ότι δεν θα παρέμβουμε με έξυπνο τρόπο, είπε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι η παρέμβαση δεν θα είναι οριζόντια αλλά τα μέτρα θα στηρίξουν τους πιο αδύνατους.

«Θα είναι μέτρα που θα καλυπτουν όλο το φάσμα των παρεμβάσεων που είμαστε σε θέση να κάνουμε» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης επιμένοντας ότι «οι πιο ωφελημένοι θα έιναι οι πιο αδύναμοι», χωρίς πάντως να δώσει λεπτομέρειες για τις επικείμενες ανακοινώσεις.