Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο στη Μαριούπολη, ο οποίος προκάλεσε τον τραυματισμό δεκαεπτά ενηλίκων.

«Απευθείας βομβαρδισμός σε μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια. Κτηνωδία!» κατήγγειλε ο Ζελένσκι στο Twitter, ενώ ακολούθησε παγκόσμια καταδίκη.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο ουκρανός πρόεδρος είπε: «Μαριούπολη. Άμεσο χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά, βρίσκονται κάτω απ’ τα συντρίμμια. Κτηνωδία! Για πόσο ακόμα ο κόσμος θα είναι συνεργός αγνοώντας τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη, αλλά φαίνεται πως χάνετε την ανθρωπιά».

Ανατριχιαστικές είναι οι εικόνες των εγκύων που μεταφέρονται αιμόφυρτες πάνω σε φορεία, μετά τον βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων.

H θέση της Μόσχας

Η Ρωσία ανακοίνωσε πάντως ότι οι καταγγελίες της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις οποίες ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη, είναι «ψευδείς ειδήσεις», εξηγώντας πως επρόκειτο για μια πρώην μαιευτική κλινική η οποία έχει καταληφθεί εδώ και καιρό από τον στρατό.

«Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται οι ψευδείς ειδήσεις» ανέφερε ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Πολιάνσκι επεσήμανε ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει στις 7 Μαρτίου ότι το νοσοκομεία είχε μετατραπεί σε στρατιωτική θέση από τον οποίοι οι Ουκρανοί έριχναν πυρά.