Στην Αττάλεια έφτασε,  λίγο πριν τις 9 της Πέμπτης, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος θα συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, και τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η συνάντηση είναι η πρώτη που γίνεται σε τόσο υψηλό επίπεδο από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, πριν από δύο εβδομάδες.

Οπως διακρίνεται στο βίντεο, του ουκρανό ΥΠΕΞ υποδέχτηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν θερμή χειραψία. Σημειώνεται πως ο Σεργκέι Λαβρόφ βρίσκεται στην Τουρκία από την Τετάρτη.

Δείτε το βίντεο

Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της εισβολής, το Κρεμλίνο πιέζεται να αναζητήσει κάποια ευπρόσωπη έξοδο από την πολεμική περιπέτεια, καθώς δεν έχει ακόμη καταφέρει να καταλάβει έστω και μία μεγάλη πόλη, ενώ το κόστος που εισπράττει σε ανθρώπινες ζωές, οικονομικές κυρώσεις και διεθνή απομόνωση αυξάνεται αλματωδώς κάθε μέρα που περνάει.

Χθες, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις πήραν μέρος και έφεδροι, ορισμένοι εκ των οποίων αιχμαλωτίστηκαν από τον ουκρανικό στρατό, ενώ ο πρόεδρος Πούτιν επέμενε ότι μόνο επαγγελματίες στρατιώτες εμπλέκονταν στις επιχειρήσεις. Η ίδια ανακοίνωση υποστηρίζει, πάντως, ότι όλοι οι έφεδροι έχουν πλέον ανακληθεί.