Tι και αν η Παρί Σεν Ζερμέν είχε το πάνω χέρι για περισσότερο από μια ώρα παιχνιδιού, χάρη στο γκολ του Εμπαπέ από το 39′, η Ρέαλ Μαδρίτης κατάφερε να τα φέρει όλα… τούμπα χάρη στον δικό της Γάλλο.

Με ένα χατ τρικ εξπρές ο Καρί Μπενζεμά κατάφερε να στείλει τους «μερέγχες» στους «8» του Champions League, σε μια… μυθική πρόκριση για την «Βασίλισσα» με 3-1.

Ο Γάλλος σκόραρε στο 61′, στο 76′ και στο 78′ και έβαλε τους Ισπανούς σε τροχιά για το 14ο, αφού πέταξαν εκτός τουρνουά ένα από τα φαβορί, που υπέστη ανεξήγητη κατάρρευση στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ρεάλ προκρίθηκε στα προημιτελικά και περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής 18 Μαρτίου για να μάθει τον αντίπαλό της.

Η παρουσία του Κιλιάν Εμπαπέ  στο βασικό σχήμα δημιούργησε ένα ενδιαφέρον match-up με τον Έντερ Μιλιτάο. Ο Γάλλος έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον ολομόναχο Βραζιλιάνο, που δεν είχε βοήθειες από τον ανεβασμένο Ντάνι Καρβαχάλ από δεξιά του ούτε από τον επίσης φορτωμένο με δουλειά Ντάβιντ Αλάμπα από αριστερά.

Απο την άλλη η απάντηση των Ισπανών ήταν το πρέσινγκ ψηλά, κάτι που δημιουργήσε αρκετά προβλήματα στην άμυνα των Παριζιάνων. Ο Εμπαμπέ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου προειδοποιώντας δύο φορές, με τον Τιμπό Κουρτούα να του λέει όχι και στις δύο περιπτώσεις.

Η ποιότητα των Γάλλων φάνηκε στο 39′ όταν ο Νείμαρ πέρασε υπέροχα για τον Εμαπέ, ο Αλάμπα φοβήθηκε το μαρκάρισμα του Γάλλου,του έδωσε όσο χώρο χρειαζόταν και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα αυτή παρέμεινε και στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου, όταν ο Εμπαπέ εξακολουθούσε να προκαλεί προβλήματα στη Ρεάλ με τις κούρσες του και τον Νεϊμάρ να τον τροφοδοτεί σε καίρια σημεία. Στο 55′ ο Εμπαπέ έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα, ξανά ως οφσάιντ όμως και κάπου εκεί ήρθαν τα πάνω κάτω.

Η Ρεάλ άρχιζει να παίρνει μέτρα και με την βοήθεια του κόσμου της, κατάφερε να βάλει στα «σχοινιά» τους Γάλλους. Στο 61′ ο Τζίτζι Ντοναρούμα έκανε ένα μεγάλοπρεπεστατο δώρο στον Βινίσιους, ο οποίος «σέρβιρε» στον Μπενζεμά για το 1-1.

ίγο αργότερα το έκανε ο Πρεσνέν Κιμπεμπέ στον Βραζιλιάνο, ο οποίος αστόχησε σε τετ α τετ. Στο 76′ όλη η άμυνα της Παρί επέτρεψε στον Λούκα Μόντριτς να βγάλει δύο κάθετες σε Βινίσιους και Μπενζεμά και τελικά ο Γάλλος έκανε το 2-1. Και με τη σέντρα, η μπάλα χάθηκε ξανά και ο Μπενζεμά έκανε χατ τρικ μέσα σε 17 λεπτά.

Ο Μπενζεμά έγινε ο γηραιότερος παίκτης που κάνει χατ τρικ στη διοργάνωση (34 και 80 ημερών, 17 ημέρες μεγαλύτερος από τον Ολιβιέ Ζιρού),

Η Ρεάλ πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά σε μία ιστορική βραδιά και η Παρί έπεσε θύμα μιας ακόμα απίθανης ανατροπής επί ισπανικού εδάφους στο Champions League, βλέποντας το όνειρο για κατάκτηση της κούπας με τα «μεγάλα αυτιά» να πηγαίνει για ακόμη μια χρονιά περίπατο…

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (66′ Βάθκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο, Βαλβέρδε, Κρόος (57′ Καμαβινγκά), Μόντριτς, Ασένσιο (57′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά, Βινίσιους.

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακιμί (88′ Ντράξλερ), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Ντανίλο (80′ Ντι Μαρία), Παρέδες (71′ Γκέιγ), Βεράτι, Εμπαπέ, Μέσι, Νεϊμάρ.

Περισσότερα σε λίγο