Σε πραγματικό θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, δεδομένου ότι αντί να μειώνονται πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα μας απασχολήσει για πολύ ακόμη καιρό, προκειμένου να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη και γιατί μία μάνα έθαψε σε μόλις τρία χρόνια τα παιδιά της.

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει μεγάλο θέμα σχετικά με τα βίντεο που τράβηξε η μητέρα της Τζωρτζίνας προκειμένου να καταγράψει τους σπασμούς που έκανε το παιδί, καθώς οι γιατροί δεν είχαν παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα.

Τα βίντεο που δεν είδε ποτέ ο γιατρός

«Θα δώσει και η οικογένεια στοιχεία στις Αρχές. Όπως βίντεο το οποίο δείχνει τις αντιδράσεις της Τζωρτζίνας στην διάρκεια της νοσηλείας της. Σ’ αυτό φαίνεται ότι το παιδάκι ανεβάζει 165 σφυγμούς με καλό οξυγόνο και ξαφνικά πέφτει στους 60 με μηδενικό! Αυτό το βίντεο, που τραβήχτηκε στο Νοσοκομείο Ρίου, αποδεικνύει το πώς απεβίωσε η Τζωρτζίνα. «Όπως προκύπτει, το παιδί είχε πρόβλημα με την καρδιά εκ γενετής. Πέθανε τελικά από ανακοπή. Με τον ίδιο μηχανισμό που καταγράφεται στο βίντεο. Υπάρχει σύνδρομο. Είναι ξεκάθαρο», λέει ο κ. Λύτρας

«Αυτό που συνέβη και καταγράφεται στο βίντεο, δεν μπορεί να το προκαλέσει ανθρώπινο χέρι» συμπλήρωσε ο δικηγόρος. ο οποίος από χθες Τετάρτη -όπως γνωστοποίησε ο ίδιος- ανέλαβε την οικογένεια.

Ωστόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, σύμφωνα με όσα είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο», είχε κάνει μία σύσταση στην κ. Πισπιρίγκου να βιντεοσκοπήσει τους σπασμούς που έκανε το παιδί, καθώς οι γιατροί δεν είχαν παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα. «Ας κοιτάξουν τα βίντεο οι αρχές. Δεν ξέρω πόσα βίντεο είναι. Ούτε μπορώ να γνωρίζω πώς έγιναν όλα αυτά», είπε ο κ. Ηλιάδης, που υπογράμμισε ότι «δεν εκλήθη ποτέ από τη μητέρα να επέμβει, όταν δηλαδή η Τζωρτζίνα έκανε τους συγκεκριμένους σπασμούς».

Η δήλωση αυτή του γιατρού, έρχεται σε αντίθεση στα όσα λέει ο δικηγόρος Λύτρας και προκαλεί από μόνη της ερωτηματικά. Γιατί η μητέρα δεν κάλεσε ποτέ τον γιατρό να δει τα συγκεκριμένα βίντεο;

Πώς «αναιρούνται» οι επισημάνσεις Λύτρα και για την «ασφυξία»

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το pelop.gr, ο κ. Λύτρας εκτός από το βίντεο επικεντρώθηκε και στο γεγονός ότι «Για να υπάρξει έγκλημα, θα πρέπει κάποιος να βγει και να ακυρώσει τις υπάρχουσες ιατροδικαστικές. Δεν περνάει από το μυαλό μου ότι οι γονείς έχουν κάνει κάτι τέτοιο.Άλλα λένε οι γιατροί», όπως είπε.

Ωστόσο και αυτό μάλλον αναιρείται δεδομένου ότι ο ιατροδικαστής κ. Λέων δηλώνει ότι όντως μπορεί σε ένα παιδί να υπάρξει ασφυξία χωρίς να εντοπίζεται εύκολα.