Το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού έλαβε ο μακελάρης Ανδραβίδας μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή Αμαλιάδας.

Για πάνω από τέσσερις ώρες κράτησε η απολογία του και για μια ακόμη φορά δεν είπε το παραμικρό για τα δύο μωρά ενάμιση και δυόμιση ετών, σαν να… ξέχασε πως τα σκότωσε, παρά την επιμονή του Ανακριτή για τη δολοφονία των παιδιών.

Το μοιραίο απόγευμα

Ενώπιον του Ανακριτή, όπως και κατά την προανάκριση, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος παραδέχθηκε ξανά ότι σκότωσε τον 32χρονο και την 37χρονη γυναίκα του, δίνοντας αυτή τη φορά περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονικό του εγκλήματος αλλά και για τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτό.

Υποστήριξε ότι υπήρξε μια συμπλοκή μεταξύ των τριών τους που τους οδήγησε πάνω στο κρεβάτι, στη συνέχεια έβγαλε το όπλο που είχε στην κατοχή του και  πυροβόλησε.

Από κει πέρα, ο 60χρονος λέει ότι δε θυμάται τίποτα άλλο, ούτε για τη δολοφονία των παιδιών, ούτε και για τα πτώματα που βρέθηκαν τοποθετημένα πάνω σε τρέιλερ στην αυλή του σπιτιού. Όσο για τα αίτια, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν τα οφειλόμενα ενοίκια, αλλά η συμπεριφορά των θυμάτων προς την μητέρα του.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης Σπύρο Ανδριόπουλο, ο 60χρονος πήρε τη συγκατάθεση των θυμάτων του για να εισέλθει στο σπίτι, όπου πήγε για να λύσουν το συγκεκριμένο ζήτημα. Υποστήριξε ότι δέχθηκε ξανά φραστική επίθεση και σωματική βία από το 32χρονο θύμα και έτσι οδηγήθηκαν σε συμπλοκή μέσα στο σπίτι. Η λεκτική αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε συμπλοκή και μετέπειτα σε δολοφονία.

«Δεν πήγαινε άλλο, ο κόμπος έφτασε στο χτένι», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή. Και συμπλήρωσε: «Πήγα στο σπίτι τους και μαλώσαμε άσχημα, πιαστήκαμε στα χέρια. Κατά τη διάρκεια της πάλης βρεθήκαμε στο υπνοδωμάτιό τους. Εκεί τους πυροβόλησα. Οι άνθρωποι αυτοί έκλειναν τον διακόπτη του νερού και του ρεύματος, και άφηναν την υπερήλικη μητέρα μου στα σκοτάδια και χωρίς νερό. Εκείνη την ημέρα, με πήρε εκείνη τηλέφωνο κλαίγοντας και μου είπε πως για ακόμη μια φορά δεν είχε ρεύμα και νερό.

Εγώ τους πήρα τηλέφωνο και προσπάθησα να εξομαλύνω την κατάσταση, όμως ο 32χρονος μου επιτέθηκε φραστικά. Τότε πήγα από το σπίτι για να μιλήσουμε από κοντά. Η λεκτική αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε συμπλοκή των τριών μας. Κατά τη διάρκεια της πάλης βρεθήκαμε στο υπνοδωμάτιο, όπου τους πέταξα στο κρεβάτι και τους πυροβόλησα».

Η Πάτρα και το εννιάρι

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει συνεργός του δράστη αλλά και γιατί βρέθηκε στην Πάτρα, ο κος Ανδριόπουλος απάντησε ότι δεν υπάρχει άλλο άτομο που τον υπέθαλπτε, ούτε αναφέρεται κάτι τέτοιο στη δικογραφία.

«Ο κατηγορούμενος περιπλανιόταν, όντας σε σύγχυση, στην Πάτρα. Το μόνο που είπε είναι ότι ήθελε να ξεφορτωθεί το όπλο, βρήκε καταφύγιο σε μια παλιά βάρκα στο καρνάγιο στην Πάτρα ενώ κοιμήθηκε και στο αμάξι του, αλλά όχι σε κάποιο διαμέρισμα» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το λεβητοστάσιο της πολυκατοικίας στην Αχαϊκή πρωτεύουσα όπου είχε κρύψει το εννιάρι πιστόλι με το οποίο αφαίρεσε τη ζωή του ζευγαριού, ο δράστης υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο στοιχείο δεν επιλέχθηκε τυχαία. Κατά την απολογία του είπε πως τα κλειδιά της συγκεκριμένης πολυκατοικίας τα είχε στην κατοχή του μέσω μιας παλιάς και τυχαίας γνωριμίας που είχε με ένα άτομο το οποίο ενοικίαζε σπίτι στην πολυκατοικία και πλέον δε μένει εκεί.

Το άτομο αυτό είχε δώσει τα κλειδιά στον 60χρονο μήπως χρειαστεί να πάει εκεί για οποιοδήποτε λόγο. Θυμήθηκε ότι έχει ακόμα τα συγκεκριμένα κλειδιά και για αυτό έκρυψε εκεί το όπλο του εγκλήματος.

Αναφορικά με το πιστόλι Zastava των 9mm, σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, άνηκε στον πατέρα του 60χρονου που έχει φύγει από τη ζωή, και το άφησε στο γιο του, ο οποίος όπως είπε, το είχε κρατήσει σαν ενθύμιο.

Η επιστροφή στην Ανδραβίδα πριν τη σύλληψη

Ο κος Ανδριόπουλος μετέφερε και τα όσα ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ενώπιον του Ανακριτή αναφορικά με την επιστροφή του στο σπίτι του στην Ανδραβίδα. «Είπε πως αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην Ανδραβίδα γιατί λυπήθηκε ένα σκυλάκι που είχε και επειδή δεν είχε να φάει, φοβήθηκε μήπως πάθει κάτι. Και έτσι γύρισε στο σπίτι του όπου τον περίμεναν οι αστυνομικοί».

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του 60χρονου υπέβαλε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που όμως δεν έγινε δεκτό στην παρούσα φάση, ωστόσο θα το επαναλάβει, ενώ ο μοναδικός συγγενής που θέλησε να μάθει για την προφυλάκιση του κατηγορουμένου ήταν μόνο ο γιος του.

«Αμετανόητος, στυγνός και άκρως επικίνδυνος εγκληματίας»

Σε δήλωσή της στο Patrisnews.com, η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων Γιάννα Παναγοπούλου, ανέφερε:

«Η επιβολή της προσωρινής κράτησης με σύμφωνη γνώμη του κυρίου Ανακριτού Αμαλιάδας και της κυρίας Εισαγγελέως εις βάρος του κατηγορουμένου θεωρώ ότι ήταν μονόδρομος καθόσον έχουμε να κάνουμε με έναν αμετανόητο, στυγνό και άκρως επικίνδυνο εγκληματία. Ακολουθεί μια προκλητικότατη στάση αδιαφορώντας για τον πόνο που έχει προκαλέσει στους συγγενείς των θυμάτων και ιδίως στο 12χρονο αγόρι που ορφάνεψε από μάνα και στερείται τα αδελφάκια του.

Είχε εξυφάνει το εγκληματικό του σχέδιο καθόσον κατείχε παράνομα πιστόλι με το οποίο εισήλθε στην οικία της οικογένειας, πυροβόλησε στο κεφάλι τους άτυχους γονείς και έπνιξε τα δύο μωρά της οικογένειας. Όλως υποκριτικώς προσποιείται ότι δήθεν δεν θυμάται τι έκανε στα μωρά ενώ θυμήθηκε να μεταφέρει τα πτώματα, θυμήθηκε να έχει το τρέιλερ του έξωθεν της οικίας στον χώρο της αυλής για να τα φορτώσει και να αποφύγει τις έννομες συνέπειες των πράξεών του, θυμήθηκε να κρύβεται όλες αυτές τις ημέρες, να οδηγεί αλλάζοντας νομό, να ζητά να μην του κατασχεθούν τα χρήματα και να ψάχνει τρόπους «για να πέσει στα μαλακά».

Έχει δόλια συμπεριφορά και με το να επικαλείται δήθεν κενά μνήμης δεν θα καταφέρει τίποτα. Προσωπικά ως συνήγορος των συγγενών των θυμάτων θα κάνουμε καθετί που απαιτείται για την παραδειγματική του τιμωρία και θα ζητήσουμε από τις αρχές να διερευνηθεί η παρουσία ατόμων ή ατόμου που τον συνέδραμε με την άρση του απορρήτου των συνομιλιών του κατηγορουμένου και όλων των απαραίτητων νομικών ενεργειών».