«Τη στιγμή που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας και η βενζίνη ξεπερνάει τα 2 ευρώ το λίτρο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ και δεκάδες στελέχη θα απολαμβάνουν τα μπόνους που έδωσαν στον εαυτό τους, ύψους μέχρι 60.000 ευρώ»», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε on camera δήλωσή του.

«Η ακρίβεια είναι επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αδράνησε επί μήνες και τώρα προκλητικά μεταθέτει την ευθύνη στις διεθνείς εξελίξεις», προσθέτει, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να μην οδηγηθεί η χώρα σε ανθρωπιστική κρίση: «αύξηση του βασικού μισθού, μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής, πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου».

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: Πλαφόν στους λογαριασμούς ενέργειας, μείωση στο φόρο κατανάλωσης καυσίμων

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση

«Τη στιγμή που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας και η βενζίνη ξεπερνάει τα 2 ευρώ το λίτρο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ και δεκάδες στελέχη θα απολαμβάνουν τα μπόνους που έδωσαν στον εαυτό τους, ύψους μέχρι 60.000 ευρώ.

Η ακρίβεια είναι επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αδράνησε επί μήνες και τώρα προκλητικά μεταθέτει την ευθύνη στις διεθνείς εξελίξεις.

Δεν υπάρχει στιγμή για χάσιμο. Άμεσα μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας:

-Αύξηση του βασικού μισθού

-Μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο

-Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής

-Πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου.

Αυτά τα μέτρα είναι ήδη πραγματικότητα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Τελευταία παραδείγματα η Κύπρος, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Αυτά τα μέτρα είναι η ανάσα που χρειάζεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Αυτά τα μέτρα είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να μην οδηγηθεί η χώρα σε ανθρωπιστική κρίση».

Επισυνάπτεται η σχετική απόφαση για τα bonus στα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/pc6Ha_mnWiY

Κατεβάστε το αρχείο του βίντεο από εδώ: https://wetransfer.com/downloads/c84ee0e5cc55f3f8de8d6d5565878afc20220310110759/272b47022b99b883cc4ed545cc334ea920220310110831/8d21e1