Βισαλτία: Φυτοφάρμακα απειλούν το περιβάλλον

Αγωνιώδης έκκληση του Δήμου Βισαλτίας προς τους αγρότες να μην εναποθέτουν τα άδεια από φυτοφάρμακα κουτιά στο περιβάλλον καθώς ελοχεύει σοβαρός κίνδυνος μόλυνσης.

Η Δημοτική αρχή Βισαλτίας καλεί όλους τους αγρότες του δήμου  να μην εναποθέτουν ανεξέλεγκτα σε διάσπαρτα σημεία αγροτικών περιοχών, τις άδειες συσκευασίες με φυτοφάρμακα. Τα απόβλητα των φυτοφαρμάκων είναι από τα πλέον επικίνδυνα, γι’ αυτό, οι κενές συσκευασίες δεν πρέπει να καταλήγουν οπουδήποτε, ανεξέλεγκτα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από τον Δήμο Βισαλτίας.

Η Δημοτική Αρχή μας πληροφορεί πως έχει τοποθετήσει στις υδροληψίες ειδικούς σάκους, ώστε οι αγρότες να τοποθετούν εκεί τα επικίνδυνα απόβλητα. Όταν γεμίσουν οι σάκοι, τις κενές συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων, θα παραλάβει εξειδικευμένη εταιρεία η οποία τις συσκευάζει σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα σχετικά πρωτόκολλα.

«Στόχος όλων των προσπαθειών μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και του μέλλοντός μας. Καλούμε όλους τους αγρότες να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Αργύρης Χατζημάρκος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk