Εκατοντάδες Συμβασιούχοι Covid θα συγκεντρωθούν αύριο Πέμπτη 10/3/22, στις 10πμ έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε μια μεγάλη διαδήλωση ενάντια στις απολύσεις 3.000 εργαζόμενων που εργάστηκαν σε όλες τις φάσεις της πανδημίας στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού όλης της χώρας.
Στην κινητοποίηση (με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 12 το μεσημέρι) παίρνουν μέρος δεκάδες σωματεία, συνδικάτα, επιτροπές συμβασιούχων και εργαζόμενες/οι από όλη την Αττική.
Ταυτόχρονα κινητοποιήσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα αφού η Πανελλαδική Μέρα Δράσης ενάντια στις Απολύσεις έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα.
Ο αγώνας 3.000 συμβασιούχων Covid στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού όλης της χώρας είναι αγώνας δίκαιος. Καλύψαμε τις τεράστιες ανάγκες των Δήμων και των Περιφερειών τα δυο χρόνια της πανδημίας και τώρα η κυβέρνηση μας πετάει στον δρόμο, υποστηρίζουν οι συμβασιούχοι Covid. Παλεύουμε για το δικαίωμά μας στην μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.Ακολουθεί  η Ανακοίνωση κάλεσμα της Επιτροπής Συμβασιούχων Covid Δήμου Αθήνας καθώς και η αφίσα  της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης ενάντια στις Απολύσεις 3.000 και πλέον εργαζόμενων που απέδειξαν μέσα στην πανδημία την αναγκαιότητα της εργασίας τους:

Επιτροπή Συμβασιούχων COVID-19 Δ. Αθηναίων

Αθήνα, 1/3/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

·         10 Μάρτη – Παναττική Κινητοποίηση και Πανελλαδική Μέρα Δράσης ενάντια στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ χιλιάδων συμβασιούχων που εργάστηκαν στην πρώτη γραμμή την περίοδο της Πανδημίας στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού όλης της χώρας.

·         Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. ΟΧΙ στην ομηρία των ολιγόμηνων παρατάσεων. Να μετατραπούν οι συμβάσεις μας σε Αορίστου.

 

Στις 31 Μαρτίου 360 συμβασιούχοι COVID του Δήμου Αθηναίων, και πάνω από 3.000 συμβασιούχοι σε δήμου και περιφέρειες όλης της χώρας, ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ έπειτα από δύο χρόνια εργασίας στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Από την πρώτη καραντίνα ως σήμερα στελεχώσαμε νευραλγικές θέσεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που είχε ο Δήμος της Αθήνας (και όλοι οι ΟΤΑ της χώρας). Σήμερα μετά από 2 χρόνια εργασία στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης μας πετάνε στο δρόμο. Όπως έχουν δηλώσει πολλές φορές οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες, αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι διευθυντές, οι προϊστάμενοι και οι μόνιμοι συνάδελφοί μας, με την εργασία μας καλύπτουμε Πάγιες και Διαρκείς Ανάγκες και όχι έκτακτες ανάγκες, όπως θέλει να το παρουσιάζει ο υπουργός Μ. Βορίδης.

Δεν είναι αποκλειστικά οι ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία που οδήγησαν στην πρόσληψή μας, αλλά οι πάγιες ελλείψεις σε προσωπικό που λόγω των έκτακτων συνθηκών ήρθαν στην επιφάνεια πολύ επιτακτικότερα απ’ ό,τι στο παρελθόν. Ξανά και ξανά τα δυο προηγούμενα χρόνια στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και σε κάθε είδους έκτακτες συνθήκες (σε χιόνια, πλημμύρες, πυρκαγιές, κ.α.) αποδείχτηκε πως η εργασία μας είναι αναγκαία για την λειτουργία των υποστελεχωμένων, κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων, όπως η καθαριότητα, η φύλαξη, οι υπηρεσίες πρασίνου, οι κοινωνικές υπηρεσίες, τα κοιμητήρια, κ.α.

Οι Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι Covid του Δήμου Αθήνας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να δεχτούμε πως η αναγκαιότητα της εργασίας μας λήγει στις 31 Μάρτη. Σχεδόν δυο χρόνια μετά την πρόσληψή μας ξέρουμε πως οι  ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας παραμένουν τεράστιες. Γνωρίζουμε καλά πως καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και χωρίς το άγχος της απόλυσης κάθε τρεις και λίγο.

Σαν Επιτροπή Συμβασιούχων COVID Δήμου Αθήνας καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στους ΟΤΑ από όλη την Αττική, με τη στήριξη των σωματείων και των συνδικάτων των εργαζόμενων στην Αυτοδιοίκηση, να διαδηλώσουμε ενάντια στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 10 Μαρτίου 2022, 10:00πμ, με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους/φισσες πανελλαδικά να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις στα κατα τόπους δημαρχεία και περιφέρειες.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Μπορούμε να σταματήσουμε τις απολύσεις!

Επιτροπή Συμβασιούχων COVID Δ. Αθηναίων

(τηλ επικοινωνίας: 6948171432 – 6970880176 – 6984544733 – 6981546764 – 6948497449)