Στην κατάσταση του Ολεξάντρ Ζιντσένκο, αλλά και της ομάδας του γενικότερα αναφέρθηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα ενόψει της ρεβάνς για τη φάση των «16» του Champions League, εναντίον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η Σίτι κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος στον πρώτο αγώνα, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά θέση στα προημιτελικά με το επιβλητικό 5-0, ωστόσο οι «πολίτες» έχουν να διαχειριστούν αρκετά προβλήματα για το αυριανό ματς, με τους Ρούμπεν Ντίας και Νέιθαν Άκε να αποκλείονται λόγω τραυματισμών, ενώ ο Ζοάο Κανσέλο θα χάσει τον αγώνα λόγω ασθένειας.

«Ο Ζιντσένκο είναι έτοιμος, δεν είναι μια εύκολη περίοδος γι΄ αυτόν, απολύτως όχι, αλλά νομίζω ότι θα είναι έτοιμος αν χρειαστεί να παίξει», είπε ο Γκουαρντιόλα στους δημοσιογράφους. «Δεν έχουμε πολλούς παίκτες, μόνο 14 διαθέσιμους. Φυσικά, είχαμε ένα απίστευτο αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, αλλά θα βγάλουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα για να κερδίσουμε το παιχνίδι», πρόσθεσε.

Τα αμυντικά προβλήματα της Σίτι επιδεινώθηκαν με τον αποκλεισμό τριών αγώνων του Κάιλ Γουόκερ, επειδή κλώτσησε τον Αντρέ Σίλβα, στον τελευταίο αγώνα των ομίλων με την Λειψία. Ο αγγλικός σύλλογος άσκησε έφεση κατά της απόφασης, η οποία όμως απορρίφθηκε από την UEFA.

«Ο Γουόκερ άξιζε τα τρία παιχνίδια τιμωρία, έκανε μια βλακεία και το άξιζε», είπε ο Γκουαρντιόλα. «Είμαι ακόμα τόσο θυμωμένος μαζί του. Το ξέρει. Είναι τόσο σημαντικός για εμάς, δείτε πώς έπαιξε εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Απέναντι στη Λειψία έκανε αυτή την ενέργεια όταν είχαμε ήδη προκριθεί, το άξιζε. Ο σύλλογος άσκησε έφεση, αλλά δεν συμφωνώ. Ας ελπίσουμε ότι θα μάθει για το μέλλον».