Σκληρή γλώσσα κατά του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάνοντας λόγο για «ηθικό και πολιτικό κυνισμό» αναφορικά με τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την διαφυγή των αμάχων στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Mακρόν σε συνέντευξή του προς γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό έκανε λόγο για «ηθικό και πολιτικό κυνισμό» του ρώσου προέδρου Πούτιν αναφορικά με την πρόταση του να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι που επί της ουσίας θα υποχρεώνουν πολίτες μεγάλων πόλεων της Ουκρανίας να κατευθυνθούν προς την Ρωσία.

«Όλα αυτά δεν είναι σοβαρά είναι ηθικός και πολιτικός κυνισμός που μου είναι ανυπόφορος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο  Εμανουέλ Mακρόν ανέφερε επίσης ότι η κατάσταση στην Ουκρανία χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, ότι η Γαλλία θα υποστηρίξει την Ουκρανία με όλα της τα μέσα αλλά και ότι θέλει να σταματήσει τον πόλεμο χωρίς αυτή να εμπλακεί.

Στο μεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, αλλά και τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στις 17:30 ώρα Ελλάδας, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.