Στο Λονδίνο βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπου θα συναντηθεί με την βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας. Σκοπός της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων για «την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» και ο συντονισμός των ενεργειών των δύο χωρών, δήλωσε πριν λίγο ο κ. Δένδιας στους Έλληνες ανταποκριτές.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι θέλουμε «να επωφεληθούμε από τη μεγάλη εμπειρία του Ηνωμένου Βασιλείου σε θέματα ασφαλείας». Τέλος επεσήμανε ότι θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν τα  Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και ζητήματα ευρύτερης ασφαλείας «τα οποία δημιουργούνται από τη νέα παγκόσμια κατάσταση», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Δένδιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο υπουργών είχε οριστεί στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβούλιου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες πριν μερικές μέρες.

Αύριο εξάλλου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Βιέννη όπου αναμένεται να συναντηθεί με την Γενική Γραμματέα του ΟΑΣΕ, Χέλγκα Μάρια Σμιτ.

Στη συνέχεια, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αυστριακό ομόλογό του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και δηλώσεις στον Τύπο γύρω στις 16.30 (ώρα Ελλάδας).

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να συναντηθεί με την πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, Ρέντι Βάγκνερ καθώς και με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Αυστριακού Κοινοβουλίου, Ράινχολντ Λοπάτκα.

Στις συναντήσεις οι συνομιλίες θα εστιάσουν στις εξελίξεις στο ζήτημα της Ουκρανίας μετά τη ρωσική επίθεση, στο συντονισμό ενεργειών στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών, καθώς και σε περιφερειακά ζητήματα, όπως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βιέννη ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχο Ουγγαρίας Αρσένιο.