Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε αντικείμενο συζήτησης για τον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα του εμβολιασμού κατά του Covid-19 και δέχθηκε έντονη κριτική για τις απόψεις του και τις θεωρίες του (υπερβαρικά δωμάτια, η αγκαλιά των δέντρων, 5G κ.α).

Αυτό, ωστόσο, που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει είναι ο Σέρβος τενίστας είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος, με μεγάλες κοινωνικές ανησυχίες και προσπαθεί πάντα να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, που βρίσκονται σε δύσκολες καταστάσεις. Παιδιά και ενήλικες.

Το κάνει μέσω του ιδρύματος που έχει δημιουργήσει στη Σερβία, αλλά και προσωπικά, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς όλα αυτά τα χρόνια να έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους. Τελευταίο παράδειγμα, που αποδεικνύει περίτρανα ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο άνθρωπο, είναι το μήνυμα που έστειλε στον Σεργκέι Στακόφσκι.

Τον Ουκρανό τενίστα, πρώην Νο.31 στον κόσμο, που άφησε τη ρακέτα και έχει πάρει τα όπλα, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την πατρίδα του, που δέχεται επίθεση από τους Ρώσους. Ο Σεργκέι είναι στο Κίεβο και πριν από λίγες ημέρες συγκλόνισε την κοινή γνώμη όταν ανέβασε στα social media μια φωτογραφία του με παραλλαγή και όπλο στο χέρι.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει συγκλονιστεί με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες μετά τη ρωσική εισβολή και βλέποντας τον Σεργκέι στα χακί, προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον βοηθήσει. Ο Σέρβος, όπως αποκάλυψε ο Στακόφσκι σε ανάρτησή του στα social media, έστειλε μήνυμα στον Ουκρανό και του πρόσφερε βοήθεια. Οικονομική ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Νόλε.

«Στάκο, πως είσαι; Είσαι στο πεδίο; Σε σκεφτόμουν, ελπίζω να ηρεμήσουν τα πράγματα σύντομα. Σε παρακαλώ δώσε μου μια διεύθυνση για να στείλω βοήθεια, οικονομική και ό,τι άλλο χρειαστείς», έγραψε χαρακτηριστικά στον Σεργκέι Στακόφσκι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Ουκρανό να ανεβάζει στα social media το σχετικό μήνυμα του Σέρβου τενίστα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Στακόφσκι μιλώντας για τους Big-3 είχε αναφέρει ότι Νόβακ ήταν ο μοναδικός από τους τρεις μεγάλους του παγκοσμίου τένις που είχε ενδιαφερθεί για εκείνον, μετά την απόφασή του να καταταγεί στον στρατό.