Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία εδώ και σχεδόν δέκα ημέρες μίλησε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο κεντρικός αμυντικός του Ιωνικού μίλησε για μια πρωτοφανή κατάσταση και εμφανίστηκε συντετριμμένος, ενώ τόνισε πως οι συμπατριώτες του που πολεμάνε κατά της Ρωσίας είναι ήρωες.

Αναλυτικά όσα είπε στην Cosmote TV:

«Είναι μια πρωτοφανής κατάσταση αυτό που συμβαίνει στην χώρα μου. Η Ουκρανία είναι μια ελεύθερη χώρα και είμαι πολύ δυσαρεστημένος που επιτίθενται στην χώρα μου, στους αδερφούς μου, στους συγγενείς μου. Και πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμένα να εκφράσω τα συναισθήματά μου».

Μετά μίλησε για την κίνησή του να υψώσει την ουκρανική σημαία στο ματς με τον ΠΑΟΚ αλλά κλαι την κατάσταση της οικογένειάς του: «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, νιώθω πολύ περήφανος που είμαι Ουκρανός πολίτης. Στέλνω κάθε μέρα την αγάπη μου και την δύναμή μου στους συμπατριώτες μου γιατί περισσότερο από ποτέ αυτός ο καιρός είναι πιο δύσκολος από ποτέ.

Νιώθω πιο περήφανος από ποτέ για την χώρα μου. Και η οικογένειά μου και η οικογένεια της γυναίκας μου είναι στην Ουκρανία και μάχονται για την χώρα μου. Ο πατέρας μου, ο αδερφός μου δεν δέχθηκαν να φύγουν. Και εγώ βλέπω όσους μάχονται για την χώρα τους και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Είναι ήρωες».