Για δεύτερη σερί χρονιά από τότε που ο πρωταθλητής στο πρωτάθλημα της χώρας μας αναδεικνύεται μέσω των πλέι-οφ, ο Ολυμπιακός μπαίνει με διψήφια διαφορά σε αυτό το «μίνι» πρωτάθλημα, χωρίς να αφήνει περιθώρια στους διώκτες του.

Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στο +15 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, με τους Ερυθρόλευκους να χρειάζονται μια σωστή διαχείριση αυτή της διψήφιας διαφοράς τους, προκειμένου να στεφθούν 47η φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Τους Πειραιώτες θα ακολουθήσουν στα πλέι-οφ οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης και Παναθηναϊκός, ωστόσο κάτω από τους Πράσινους η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο.

Για την ακρίβεια, το έκτο και τελευταίο εισιτήριο βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις ομάδες, και δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής να αλλάξει πολλές φορές χέρια.

Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ θα παίξουν 90 λεπτά ακόμη με έπαθλο την είσοδό τους στην εξάδα, εκεί όπου θα ψάξουν την υπέρβαση για το ευρωπαϊκό κουστούμι.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τα καυτά παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου: 

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, με τους Αρκάδες να είναι αυτοί που… καίγονται για το αποτέλεσμα. Οι Κιτρινομπλέ βρίσκονται στην 6η θέση με 35 βαθμούς και στο +1 από τον έβδομο ΠΑΣ.

Με νίκη κόντρα στην ΑΕΚ είναι σίγουρα εξάδα, εκτός αν επιστραφούν οι βαθμοί στους Γιαννιώτες. Αν χάσει και στο ΟΑΚΑ από την Ένωση, ο Αστέρας μπαίνει στα πλέι-οφ με ήττες του ΠΑΣ και του ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική.

Αν έχουμε ισοβαθμίες, τα πάντα περιπλέκονται. Σε τριπλή ισοβαθμία, πάντως, με ΠΑΣ και ΟΦΗ στους 35 το πάνω χέρι το έχουν οι Αρκάδες.

Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα

Τα πάντα στο στρατόπεδο του ΠΑΣ τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στη σκιά του -5. Μετά την αφαίρεση των βαθμών το σύνολο του Ηρακλή Μεταξά είναι στην 7η θέση με 34.

Ωστόσο, στην περίπτωση που δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό, τότε σίγουρα «κλειδώνει» μια θέση στην πρώτη εξάδα. Με τα σημερινά δεδομένα, αν ο ΠΑΣ «περάσει» από το Βόλο, τότε χρειάζεται από τον Αστέρα να μην κερδίσει την ΑΕΚ. Σε πιθανή δε ισοβαθμία με τον ΟΦΗ, θα πάμε σε διαφορά των γκολ (+4 ο ΠΑΣ, -1 ο ΟΦΗ).

ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης

Θεωρητικά οι Κρητικοί έχουν το πιο εύκολο έργο από τους προηγούμενους δύο, μιας και υποδέχονται στο «Γεντί Κουλέ» τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης.

Όσο εύκολο έργο έχουν στα χαρτιά οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια, τόσο ξεκάθαρα είναι και τα πράγματα γι’ αυτούς σε αυτήν την τελευταία αγωνιστική.

Κόντρα στην Ελαφρά Ταξιαρχία ένα είναι το αποτέλεσμα για τους Κρητικούς. Μόνο η νίκη. Ωστόσο, παράλληλα πρέπει να ρίχνουν το βλέμμα τους  σε Βόλο και ΟΑΚΑ.