Ηγετικό μέλος 30μελούς συμμορίας με καλάσνικοφ που διέπραττε την περίοδο 2010 – 2012 ληστείες σε τράπεζες κι εκρήξεις σε ΑΤΜ στις περιοχές της Καβάλας, της Κομοτηνής, των Σαπών, της Ξάνθης, της Δράμας, της Σίνδου και του Έβρου, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιάσεις είναι – όπως αποκαλύπτει το in.gr – ο 34χρονος που συνελήφθη ως οργανωτής της απαγωγής του επιχειρηματία Γ. Κυπαρίσση που εξιχνίασε η Ασφάλεια Αττικής.

Μάλιστα ο 34χρονος (ΣΣ πατέρας ενός παιδιού, διέμενε σε περιοχή του νομού Καβάλας, κρατείτο στις φυλακές Τρικάλων και Δομοκού ) σε δίκη που είχε γίνει το 2017 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης είχε προσφερθεί να επιστρέψει μέρος των κλοπιμαίων για να έχει ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση!

Ενας άλλος εκ των συλληφθέντων για την απαγωγή 41 ετών είχε φυλακισθεί κι αυτός για ληστείες, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για νόμο περί όπλων στις φυλακές Δομοκού όπου γνώρισε τον προαναφερθέντα 34χρονο.

Ο 41χρονος είχε αποφυλακισθεί από τον Δομοκό τον Μάιο του 2018, ενώ ο 34χρονος συνεργός του μετήχθη τον Ιούνιο του 2018 (δηλαδή δύο μήνες αργότερα) στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας απ’ όπου αποφυλακίσθηκε προσφάτως.

Η 39χρονη που κατηγορείται για συμμετοχή στην αρπαγή του Γ. Κυπαρίσση είναι η σύντροφος του 41χρονου κι είχε κατηγορηθεί αυτή για παράβαση του νόμου περί όπλων. Το ζευγάρι φέρεται να διέθετε κατάστημα με φαγητό στα δυτικά προάστια της Αθήνας.

Η ΕΛΑΣ είχε ταυτοποιήσει από σειρά αναλύσεων, προ αρκετών εβδομάδων, τα στοιχεία των δραστών της απαγωγής.

Ομως περίμενε την απελευθέρωση του ομήρου για να προχωρήσει στην σύλληψη τους, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε απρόοπτο.